Lemondását fontolgatta a nőikézi-kapitány

Vágólapra másolva!
Első felindultságában azon gondolkodott, lemond Hajdu János, a magyar nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Kazahsztántól elszenvedett vereséget követően. A csapat magyar idő szerint szombat hajnalban, Svédország ellen kezdi meg olimpiai szereplését.
Vágólapra másolva!

A felkészülés során nyolc mérkőzést játszott a magyar nőikézilabda-válogatott, ám mindössze az olimpiáról lemaradó Dánia ellen tudott nyerni. A románokkal és a norvégokkal szembeni fiaskókat még csak-csak meg lehetett magyarázni, ám a válogatott Pekingben tesztmérkőzésen előbb a házigazdától, majd Kazahsztántól is vereséget szenvedett.

Hajdu János szövetségi kapitány a Telesportnak úgy fogalmazott, hogy amíg a közvélemény érmet remél a csapattól, addig egy kazah öregasszony előbb hajol le a labdáért, mint a magyar játékosok.

A Magyar Rádiónak nyilatkozva azonban ennél is továbbment.

"Nagyon megviselt, olyan szinten, hogy a felállás gondolatával foglalkoztam, s Sinka Lászlóval komoly beszélgetést folytattam" - mondta az év elején kinevezett kapitány. "Elkeseredett vagyok, többre számítottam szakmailag és morálisan. Két lelkesebb csapat ellen játszottunk, s kaptunk ki, hogy ez az akklimatizáció okozta tompaság vagy ennyire rossz állapotban vagyunk, nem tudom.

Arra a kérdésre, hogy nem érzi úgy, hogy esetleges lemondása megfutamodás lett volna, így válaszolt. "Tudom, nagy vihart kavar, amit mondok, de nem rólam szól a történet. Keresem az utat, hogy megoldjam a helyzetet. Ha ehhez az kell, hogy felálljak, felállok."

Helyi idő szerint este csapatgyűlés volt, amelyen a játékosok, edzők, vezetők elmondták véleményüket a helyzetről. Ezzel kapcsolatban Sinka megjegyezte: a 70-80 perces megbeszélés tanulságos és hasznos volt, ésszerű gondolatok hangoztak el.

"A játékosok is hangsúlyozták, a legfontosabb az, hogy ne csak az edzéseken, hanem a mérkőzéseken is mutassa meg a csapat, mire képes, mert a pekingi két tesztmeccsen nagyon gyenge volt a mutatott forma. Érződik Görbicz hiánya, de nem lehet e mögé bújni. A hangulat 'közepes', mert szokatlan a helyzet: pocsék játékkal két gyors vereség. Nagyobb koncentrációra van szükség, főleg védekezésben" - tette hozzá a főtitkár.

A csapat magyar idő szerint szombaton hajnalban, 4.45-kor Svédország ellen kezdi meg olimpiai szereplését.

A magyar csapat programja:
2008. augusztus 9., szombat
4.45: Magyarország - Svédország

2008. augusztus 11., hétfő
4.45: Brazília - Magyarország

2008. augusztus 13., szerda
14.45: Németország - Magyarország

2008. augusztus 15., péntek
14.45: Magyarország - Oroszország

2008. augusztus 17., vasárnap
14.45: Magyarország - Dél-Korea