Nadal sorsolása szerencsésebb Federerénél

Vágólapra másolva!
A leendő világelső spanyol Rafael Nadal némileg szerencsésebb volt a pekingi olimpia teniszversenyének sorsolásakor, mint Roger Federer.
Vágólapra másolva!

A svájci sztár, aki jelenleg még a világranglista élén áll, első számú kiemeltként az orosz Dmitrij Turszunov ellen lép pályára az első fordulóban, s ha eljut a harmadik körig, ott legutóbbi legyőzője, az ellene júliusban Cincinnatiben nyerő horvát Ivo Karlovic várhat rá. Amennyiben Karlovic kiesne, a spanyol Tommy Robredo vagy a cseh Tomas Berdych lehet Federer ellenfele.

Az idén a Roland Garroson és Wimbledonban is bajnok spanyol játékos debütálása sokkal nyugodalmasabbnak ígérkezik. Az első fordulóban az olasz Potito Staracéval játszik, ugyanakkor az ő ágán van a harmadik helyen kiemelt szerb Novak Djokovic.

A nők között az első igazi nagy összecsapások a negyeddöntőben várhatók, legalábbis ami a sztárokat illeti: Serena Williams ellenfele Jelena Gyementyjeva, Dinara Szafináé pedig a világranglista élén honfitársát, Ana Ivanovicot váltó Jelena Jankovic lehet.

Magyar szempontból nézve: a kínai Csie Cseng ellen kezdő Szávay Ágnes két győzelem esetén a nyolcaddöntőben Szafinával játszhatna.

Wimbledoni legyőzőjével kezd Szávay Pekingbenhttp://csapatunk.origo.hu/20080807/peking_olimpia_2008_a_kinai_cseng_wimbledoni_legyozoje_lesz_szavay_elso_ellenfele_pekingben/Megérkeztek Pekingbe a kajakosok és Szávay Ágneshttp://csapatunk.origo.hu/20080807/peking_olimpia_2008_megerkeztek_a_kajakosok_es_szavay_agnes/