Cseh szakállban edzett Pekingben

Vágólapra másolva!
Csúcsforgalom volt csütörtök este a Vizes Kockában, azaz az olimpiai úszóversenyeknek otthont adó vadonatúj uszodában, ahol a magyarok is edzettek. Az 50 méteres medencében minden sávra jutott 10-12 versenyző, a legnagyobb sztárok, így a francia Alain Bernard is vízbe szálltak.
Vágólapra másolva!

Inkább csak átmozgatták magukat az úszók, Cseh László is csak néhány percet töltött a medencében. "Úsztam két ötvenet, s a fordulókat gyakoroltam" - mondta a Kőbánya SC világ- és Európa-bajnoka, hozzátéve, hogy a szombati rajtig már nem lesz "éles" edzése. A 400 m vegyes éremesélyese most még kis szakállt viselt, amelyet azonban a versenyre leborotvál.

Cseh két nagy riválisa közül az amerikai Ryan Lochte csak kinézett az edzésre, nem mártózott meg, a szupersztár Michael Phelps egyáltalán nem mutatkozott. Az eindhoveni Európa-bajnokságon világcsúcsokat halmozó Alain Bernard viszont általános feltűnést keltett az úszók között is szokatlan izomméreteivel, némileg aránytalan testfelépítésével.

Cseh mellett a magyar csapat másik dobogóra esélyes úszója, Kovács Emese, aki előbb hagyományos fürdőruhában, majd az új szuperdresszben is edzett. Bár az új szereléstől jobb eredmények várhatók, a rövidpályás Eb-ezüstérmes pillangózó nem elégedett a testhez simuló mezzel. "Lábban jó, de a felső része kicsit nagy" - panaszkodott.

Edzője, Fehérvári Balázs azt mondta, tanítványa sokat javult a júliusi országos bajnokság óta, de nagy kérdés, ez mire lesz elég a 200 m pillangó kiegyensúlyozott mezőnyében. Az úszóversenyek az első napon, szombaton kezdődnek, Cseh is ekkor lesz érdekelt először, 400 m vegyesen.