Világbajnokokkal kerültek egy előfutamba Hirlingék

Vágólapra másolva!
A tavaly és tavalyelőtt is világbajnok dán egységgel került egy előfutamba a dobogóra igyekvő Varga Tamás, Hirling Zsolt könnyűsúlyú kétpár a pekingi olimpia evezősversenyeinek csütörtöki sorsolásán.
Vágólapra másolva!

Ezek szerint a Mads Rasmussen, Rasmus Quist duó mellett egy-egy uruguayi, kanadai és brazil egység lesz a 2005-ben vb-, 2007-ben Eb-győztes magyarok riválisa vasárnap, magyar idő szerint 9.40 órától.

"Irányított sorsolás volt, különböző kalapokból tették egymás mellé a hajókat. Kerülhettünk volna könnyebb futamba is, de ez sem rossz, az első két helyezett egyből a középdöntőbe jut, ez a célunk" - mondta az MTI-nek Kiss László, a magyar duó edzője.

A tréner elmondta, hogy napi két edzéssel készülnek a rajtra, de az némi problémát jelent, hogy az olimpiai faluból az előzetesen megadott 30 perc helyett mintegy egy óráig tart az út a Sunji regattaközpontba.

Amennyiben Vargáék továbbjutnak a vasárnapi előfutamból, legközelebb csak csütörtökön kell vízre szállniuk, a szám döntőjét jövő vasárnap rendezik.