Társoldalunk:

Bodrogi rossz előérzettel készül

2008.08.08. 9:54

Elégedetlenül nyilatkozott felkészüléséről Bodrogi László, aki szombaton a kerékpárosok országúti mezőnyversenyében, szerdán pedig fő számában, az egyéni időfutamban lesz érdekelt a pekingi olimpián.

"A Tour de France előtt sokkal jobb formában voltam, de a csapatom végül kihagyott a francia körversenyről, így otthon maradtam. Egyedül, motorkerékpár mögött és enyhébb emelkedőkön edzettem, nem volt könnyű dolgom, hiszen nem tudtam magam összemérni más kerekesekkel. Nem a legjobb előérzettel várom a rajtot" - nyilatkozta a Crédit Agricole magyar versenyzője az ötkarikás sajtószolgálatnak.

A 31 éves, világbajnoki ezüstérmes bringás kiemelte, hogy az időfutam kijelölt útvonalának második felében több kemény emelkedő is lesz, a második kör pedig különösen nehéznek ígérkezik.

Ami az olimpiai favoritokat illeti, Bodrogi szerint jövő szerdán a tavaly Tour-győztes spanyol Alberto Contadornak vagy az idei Tour mindkét időfutamát megnyerő német Stefan Schumachernek van a legnagyobb esélye az aranyéremre.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK