Pekingi menü - Csernoviczki és Nagy lehet a hős szombaton

Vágólapra másolva!
A pénteki megnyitóünnepséget követően szombaton az érdemi program is elkezdődik a XXIX. nyári olimpiai játékokon. Pekingben pályára lép a nőikézilabda-válogatott, Bodrogi László a mezőnyversenyben teker, Cseh László pedig máris selejtezik.
Vágólapra másolva!

Pénteken még a megnyitóünnepségen integettek a sportolók, szombaton viszont már élesben, különböző helyszíneken kell bizonyítaniuk. Pekingben elkezdődik az olimpia érdemi programja, hét számban már rögtön bajnokot is avatnak. A magyar küldöttség úgy számolt, hogy az első napon nyolc számban lesz érdekelt a csapat, ebből azonban végül hét lett: az ökölvívó Szellő Imre erőnyerőként később kapcsolódik be a 81 kilós súlycsoport küzdelmeibe.

Először a sportlövő Tóth Anitát szólítják majd, a női légpuskások alapversenye magyar idő szerint 2.30-kor kezdődik. Két órával később rendezik a finálét, remélhetőleg Tóth részvételével. Az olimpia előtt két tesztmeccset is veszített nőikézilabda-válogatott Svédország ellen debütál, a B csoport első körében hajnali 4.45-kor lép pályára Hajdu János szövetségi kapitány gárdája. A tornász Gál Róbertért is szoríthatunk a Nemzeti Csarnokban, a selejtező második csoportjában lép a szerekhez délelőtt 10.00 órától. Sorrendben lovon, majd korláton (11.04) és talajon (11.47) mutatja be gyakorlatát.

A vívók is elkezdik a küzdelmeket, Nagy Orsolya lesz az első a páston: a női kardozók egyéni versenyében a franciák kétszeres világbajnokával, Anne-Lise Touyával találkozik a 32 között (5.40), a szám döntőjére 14.10-től kerül sor. A cselgáncsozóknál a legkönnyebb hölgy, Csernoviczki Éva (48 kg) lép először tatamira, első ellenfele a brazil Sarah Menezes lesz. A súlycsoport küzdelmei 6 órakor kezdődnek, a helyosztókat 12-től bonyolítják le.

Forrás: MTI

Görbicz élteti a pekingi kézis álmokat

Az országúti kerékpárosoknál a férfiak mezőnyversenyét rendezik az első napon - két magyarral, Bodrogi Lászlóval és Kusztor Péterrel, 5 órától. Bodroginak nem ez a fő száma, a Credit Agricole kerekese inkább az időfutamra készült. Az úszóknál az első napon még nem lesznek finálék, öt számban azonban bemutatkoznak a magyarok: Cseh László és Kis Gergő 400 m vegyesen, Dara Eszter 100 m pillangón, Gercsák Balázs 400 m gyorson, Jakabos Zsuzsanna és Hosszú Katinka 400 m vegyesen, Bodor Richárd és Gyurta Dániel pedig 100 m mellen rajtol az előfutamban. Az említett számok mellett férfi légpisztolyban, a férfi cselgáncsozók 60 kg-os kategóriájában és a női súlyemelők 48 kg-os súlycsoportjában hirdetnek győztest szombaton.

Emellett folytatódik a labdarúgó torna, röplabdában, súlyemelésben, tollaslabdában, íjászatban, kosárlabdában, strandröplabdában és evezésben is elkezdődnek a küzdelmek, igazi nagyüzem lesz tehát Pekingben.

A szombati program:

óra (magyar idő)

esemény

tévé

2.45

női 10 m légpuska, selejtező

m2 (élő)

4.00

vívás, női kard egyéni, selejtező

m1, m2 (élő)

4.30

női 10 m légpuska, döntő

m1, m2, Eurosport (élő)

4.45

női kézilabda, Magyarország-Svédország

m1, m2 (élő)

súlyemelés, női 48 kgEurosport (élő)

5.00

kerékpár, férfi mezőnyverseny

m1, m2 (élő), Eurosport (8.15, élő)

6.05

cselgáncs, női 48 kg, férfi 60 kg, selejtező

m1 (élő)

9.45

női kézilabda, Oroszország-Korea

m1, m2 (élő)

10.00torna, férfi selejtezőm1, m2 (élő)
12.04

cselgáncs, női 48 kg, férfi 60 kg, döntő

m1, m2 (élő)
12.30úszás, előfutamokm1, m2, Eurosport (élő)
13.00

vívás, női kard egyéni, döntő

m1, m2 (élő)
14.00torna, férfi selejtezőm1, m2 (élő)
16.00női röplabda, Japán-USAm1, m2 (élő)
20.20összefoglaló a nap eseményeirőlm1