Csernoviczki győzelemmel kezdett a vigaszágon

Vágólapra másolva!
Csernoviczki Éva a koreai Kim Jung Ran legyőzésével győzelemmel kezdett a vigaszágon, így továbbra is harcban van a női cselgáncstorna 48 kg-os súlycsoportjának bronzérméért.
Vágólapra másolva!

Minthogy a román Dumitru Csernoviczki Éva legyőzése után ipponnal folytatta szereplését a pekingi olimpia női cselgáncstornájának 48 kg-os súlycsoportjában és bejutott az elődöntőbe, a magyar versenyző a vigaszágon folytathatta a küzdelmeket. Csernoviczki első ellenfele a Dumitru által legyőzött koreai Kim Jung Ran volt, az első percben az ázsiai próbálkozott akcióval. Kim Jung Ran korábbi mérkőzéseiken rendre legyőzte Csernoviczkit, 2006-ban találkoztak két alkalommal.

3:01-nél Csernoviczki a torkára kapott egy ütést és kért emiatt rövid szünetet, ezt követően földre vitte ellenfelét, de az akció nem ért pontot. 2:01-nél fordított volt a helyzet, de pont ebből az akcióból sem született, a mérkőzésvezető állást rendelt el. 1:13-nál ismét Csernoviczki próbálkozott, de eredménytelenül.

Nem úgy 37 másodperccel a vége előtt, egy gyors befordulással Csernoviczki meglepte a koreait, az akciót a bíró egy pontot érő kokával jutalmazta. A magyar dzsúdósnak innentől csak arra kellett vigyáznia, hogy ellenfele nehogy meglepje és hogy szabálytalan fogás miatt ne intsék meg, ez sikerült is: Csernoviczki így győzelemmel folytatta szereplését és továbbra is versenyben van a bronzéremért.

Csernoviczki hetedik helye már biztos, az ötödikért pedig az esélyesnek tartott, hazai közönség előtt szereplő Vu Su-ken tűnt biztosnak, a kínai azonban meglepetésre kikapott az argentin Paula Beren Paletótól. "Kiegyenlített meccs volt, de úgy érzem, én voltam jobb, pedig nehéz volt összeszednem magam a román lánytól elszenvedett vereség után. Bizakodva várom a következő ellenfelet" - nyilatkozta az MTI-nek Csernoviczki, aki ha a dél-amerikain is túljut, akkor a bronzéremért küzdhet.