A bravúrt követően Nagy simán esett ki

Vágólapra másolva!
Nem jutott be a pekingi olimpia női kardversenyének negyeddöntőjébe Nagy Orsolya, mivel a 16 között 15-5-re kikapott Rebecca Wardtól. A magyar vívó 14. lett.
Vágólapra másolva!

Az amerikai Ward Nagy előző ellenfeléhez, a francia Anne-Lise Touyához hasonlóan világbajnok volt, 2006-ban, Torinóban bizonyult a legjobbnak, vagyis ismét nagyon erős vívóval találta szemben magát a magyar kardozó.

Pár hete Las Vegasban is asszóztak egymással, akkor 15-13-ra nyert Ward, de Nagy szerint nem volt korrekt a bíráskodás. Ennek tükrében a magyar kardozó bizakodva lépett pástra, de hamar kiderült, hogy ezúttal riválisa egyértelműen jobb. Egymás után adta a tusokat, Nagy támadásainál rendszerint elővágott, azaz, a csuklóján elérte a magyar vívót, aki nem igazán tudta, mit lépjen. Fokozatosan nőtt a különbség, 1-8-as állásnál jött az egyperces pihenő, de ez alatt sem sikerült megtalálni Ward vívásának ellenszerét.

"Az elején adott öt különböző tust, ami nagyon megzavart. Újra kellett építeni a vívásomat, de nem igazán tudtam, hogy mit csinálhatnék. Amikor az ellenfél sorozatban elővág, nem nagyon van értelme támadni. Nem azzal állt elő, amire számítottam, más távolságról vívott, mint legutóbb, amikor szoros volt az asszónk" - nyilatkozott Nagy.

Ward ugyancsak emlékeztette az őt kérdező újságírókat arra, hogy volt egy kiélezett csatájuk a közelmúltban, majd azt mondta: "Most viszont adtam gyorsan öt tust, és ez nyilván összezavarta őt a továbbiakban". Nagy négy éve, Athénban 18. volt.

Eredmények, női kard:
a 32 között: Nagy Orsolya - Anne-Lise Touya (francia) 15-13
a 16 között: Rebacca Ward (amerikai)-Nagy 15-5