Boczkó elődöntős párbajtőr egyéniben

Vágólapra másolva!
Boczkó Gábor magabiztosan verte lengyel ellenfelét a párbajtőr egyéni negyeddöntőjében, így 13.30-kor már a döntőbe jutásért játszhat.
Vágólapra másolva!

Boczkó a négy között a francia Fabrice Jeannet-vel találkozik, magyar idő szerint 13.30-kor.

Boczkó korántsem szokványos összecsapáson biztosította helyét az elődöntőben, Radoslaw Zawrotniak jól, de gyakran szabálytalanul vívott ellene. A lengyel párbajtőröző az asszó során három piros lapot kapott.

Először mindkét vívót figyelmeztette a bíró passzivitás miatt - Boczkó szerint helytelenül -, ennek nyomán rögtön következett a második szakasz, aztán több alkalommal módosult az állás Zawrotniak hibája nyomán. Az utolsó tust például reklamálás miatt ítélték meg Boczkó javára, aki egyébként akkor már jelentős előnyben volt. 14-8-ig azonban nehéz volt eljutni, mert a lengyel vívó jól tartotta magát, egy darabig rendszeresen felzárkózott, még ha három találatnyi hátrányba került is. A végén azonban már sietnie kellett, s mint oly sokszor, ezúttal is bebizonyosodott, párbajtőrvívásban ilyen helyzetből nehéz fordítani.

"Az első asszóm nyögvenyelős volt. Azt tudni kell, hogy Rotával már 14 éve nyüstöljük egymást, és az esetek 99 százalékában én nyerek. Mondhatjuk, hogy az én emberem. Éppen ezért volt nehéz az asszó, neki nem volt semmi veszteni valója. Kockáztatott is, más tusokat adott, mint szokott" - kezdte értékelést Boczkó. "A Fernandez elleni sikernek nagyon örülök. Ő a világranglista vezető - korábban én voltam, csak megsérültem és visszaesetem -, jelenleg vitathatatlanul ő a legjobb. Hat éve Franciaországban készül. Zawrotniak ellen össze-vissza tévedett a bíró, a lengyel kapott ugyan néhány pirosat, de akadt még olyan, amit nem ítéltek meg ellene. Szerintem a bíró ide-oda tévedett. Nem ilyennek kellett volna lennie ennek az asszónak, de végül is nyertem."

a 32 között:
Boczkó Gábor - Alfredo Rota (olasz) 11-10
Imre Géza - Kim Szeung Gu (dél-koreai) 15-14
Jin Lien-csi (kínai) - Kulcsár Krisztián 15-9

a 16 között:
Boczkó - Silvio Fernandez (venezuelai) 15-9
Diego Confalonieri (olasz) - Imre 15-9

a negyeddöntőben:
Jose Luis Abajo (spanyol) - Diego Confalonieri 14-13 Matteo Tagliaroli (olasz) - Bas Verwijlen (holland) 15-11
Fabrice Jeannet (francia) - Dzsin Szun Jung (dél-koreai) 15-11
Boczkó - Radoslaw Zawrotniak (lengyel) 15-8

Abajo és Tagliaroli magyar idő szerint 13, Jeannet és Boczkó pedig 13:30-kor vív. Ezt követi a bronzmérkőzés 14:10-kor, majd a döntő 14:40-kor.