Társoldalunk:

Böczögő közepesen tornászott

2008.08.10. 7:09

Böczögő Dorinának az első csoportban mutatott teljesítménye alapján kevés az esélye arra, hogy bekerüljön az egyéni összetett 24-es döntőjébe a női tornászok pekingi olimpiai versenyén. A nap folyamán még további három csoport mutatja be gyakorlatait.

A 16 éves magyar versenyző talajon kezdett, az első ugrássora végén kilépett, egyébként szépen tornászott, a bírók 13,925 pontra értékelték produkcióját.

Ezután következett az ugrás, melyben idén a katari Világkupa-versenyen negyedik volt. A szerenkénti döntőbe igyekvőknek két ugrást kell bemutatniuk, így Böczögő is kétszer kísérletezett. Az első - fóder-bicska félfordulattal - leérkezésénél erősen ellépett, ezért komoly levonás járt (13,375), a másodikat - Jurcsenko másfél csavarral - viszont pontosabban hajtotta végre, azért jobb értékelést is kapott (14,450). A szerrangsorba 13,912-vel került fel.

Felemáskorláton nem volt túl erős, gyakorlata a zsűri szerint 13,200-at ért. A végén jött a gerenda, melyen jól szerepelt, ennek nyomán 13,950 ponttal zárt.

"A talajgyakorlattal elégedett voltam, az elején egy kicsit kiléptem, de az ugrássorok egyébként jól sikerültek" - nyilatkozta Böczögő.

"Az ugrásban viszont valószínűleg elment a döntő. Az elsőnél nagyon elléptem. A másodikra jó pontot kaptam, de így együtt szerintem kevés lesz a fináléhoz. Korláton akadtak gondok, nem volt meg rendesen több kézállás, ki is hagytam egy elemet, jogos volt a levonás. A gerendagyakorlattal viszont nagyon elégedett vagyok. Már csak én voltam szeren a csarnokban, és érzékeltem, hogy megtapsolták a kézállásos elememet. Kell lennie egy akrobatikus összekötésnek a gyakorlatban. Nekem volt egy, amit nem merek ilyen helyen megcsinálni, ezért összeállítottunk egy másikat, amit viszont nehezen fogadnak el a pontozók. Úgy gondolom, most elfogadták. A négy szer alapján kevés az esély arra, hogy az összetett döntőbe bekerüljek."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK