Kásás Kemény-választ kapott a kiengedésre

Vágólapra másolva!
A magyar pólóválogatott felemás nyitómeccset játszott az Európa-bajnok Montenegróval. Nyerhetett volna, mert a harmadik negyedben 8-5-re vezetett, végül pedig a 10-10-es döntetlennek is örülhetett, mivel nem sokkal a vége előtt még az Eb-aranyérmes gárda vezetett egy góllal (a pontmentő Varga Dénes volt).  Kásás Tamás a mérkőzés után azt mondta, "8-5-ig igazán jól játszottunk, ám ott történt valami, kiengedtünk, kaptunk 1-2 figyelmetlen gólt, s az ellenfél feljött". Kemény Dénes szövetségi kapitány szerint a két gólt szerző játékos vélhetően csak magáról beszél, s véletlenül használta a "királyi többes számot". A kétszeres olimpiai bajnok duó, mester és tanítványa a találkozó után válaszolt - többek között - az [origo] kérdéseire.
Vágólapra másolva!

- Hogy élte meg ezt a felettébb hullámzó összecsapást? - kapta az első kérdést Kásás.
- Amikor 3-4 góllal vezetünk, hajlamosak vagyunk kiengedni. Ilyenkor kéne még egy lapáttal rátenni, és jobban figyelni, hogy tényleg megtörjük az ellenfelet. 8-5-ig igazán jól játszottunk, ám ott történt valami, kiengedtünk, kaptunk 1-2 figyelmetlen gólt, s az ellenfél feljött. Ez az egyetlen jelenlegi hibánk. Nagy dolog volt viszont, hogy a végén vissza tudtuk hozni hátrányból a meccset. Első mérkőzésnek végül is jó volt.

- Kezd összeállni a csapat?
- Szerintem meccsről meccsre egyre jobbak leszünk.

- A csoportelsőséghez (ami ugye egy meccsel rövidebb tornát és azonnali elődöntőt ér) nagyarányú győzelmek is kellenek...
- Mivel így is idegőrlő a torna, nem bánnánk, ha egyből a négy közé jutnánk, jól jönne az a háromnapos szünet. Erre törekszünk, ám nem számolgatunk.

- A négygólos montenegrói Janovicból nem készültek?
- Épphogy arra készültünk, hogy ne lőjön gólt, erre tessék... Nagyon jó játékos, feltörekvő, fiatal tehetség, sőt már nem is csak tehetség.

Forrás: MTI

- Nyertek vagy veszítettek egy pontot?
- Az eredmény végül is igazságos, de a hajrát nézve - amikor is egy gyönyörű akciógóllal tudtunk szépíteni - úgy érzem, nyertünk.

- A döntetlent aláírták volna előre?
- Nem.

- Milyenek az eddigi pekingi benyomásai?
- Nagyon szép az olimpia, minden optimális, egyetlen probléma volt: a mai meccsre az utolsó pillanatban estünk be, miután 20 percet álltunk a dugóban.

Kásás távozása után Kemény Dénes szövetségi kapitány is értékelte a meccset, s Kásás fenti nyilatkozata is szóba került.

Forrás: MTI

- Örül vagy bánkódik a döntetlen miatt?
- Is-is.

- Meg kell szoknunk, hogy az Európa-bajnok Montenegró ezentúl minden világversenyen favorit lesz?
- Meg kell néznünk, hogy mit hibáztak a mi tíz gólunknál. Azt biztosan tudjuk, hogy legalább 3-4 szarvashibát csináltunk. Figyelmesebb védekezéssel pont ennyivel kaphattunk volna kevesebbet. Kis odafigyeléssel viszont háromról ötre is növelhettünk volna az előnyünket, ilyen szempontból tehát sok még a tennivaló.

- Kásás azt nyilatkozta, hogy a csapat 3-4 gólos vezetésnél gyakran kienged...
- Erről őt kell kérdezni, köztük van, ő tudja, hogy a medencében miként játszottak. Saját magáról beszélhetett, biztosan véletlenül használta a királyi többes számot.

- Ha nem ez, akkor mi az oka az eltékozolt előnynek?
- Úgy gondolom, két oka van: a játékvezetők hajlamosak a nagyon vezető csapat kárára egy-két felületes hibát elkövetni, a másik, hogy a magyar lélek egy ilyen vezetésnél nem tud gépies maradni, mert magyar.