Reményfutamban a Varga, Hirling egység

Vágólapra másolva!
A Varga Tamás, Hirling Zsolt könnyűsúlyú kétpárevezős egység csupán a harmadik helyen végzett előfutamában a pekingi olimpián, így kedden reményfutamra kényszerül a legjobb 12 közé kerülésért.
Vágólapra másolva!

A 2005-ben világbajnok, tavaly pedig Eb-győztes magyar egység a vb-címvédő dánokkal, valamint a kanadaiakkal, a brazilokkal és az uruguayiakkal vette fel a versenyt vasárnap, az első két hely ért középdöntőt. Jól kezdtek Vargáék, a táv első negyedében vezettek is, később azonban visszacsúsztak a harmadik helyre a dánok és kanadaiak mögé és a hajrában sem sikerült feljebb kapaszkodniuk.

Ez azt jelenti, hogy a pihenő helyett kedden ismét vízre kell szállniuk, hogy biztosítsák helyüket a legjobb 12 között.

"Az elmúlt napokban nagyon jó időket mentek a fiúk, ezért érthetetlen számomra, hogy most mi történt. Azt tudtuk, hogy a dánok nagyon jók, de hogy a kanadaiak is ilyen jól mennek majd, arra egyáltalán nem számítottunk. Nem baj, kedden javítunk" - nyilatkozott a befutó után Kiss László, a magyar kettős edzője.

"Arra jutottunk, hogy az áttétel a hajónkon nem volt jól beállítva, ráadásul a kanadai páros is messze volt tőlünk, amikor észrevettük, mennyire elhúztak, már késő volt, nem tudtuk utolérni őket" - mondta Varga a Telesportnak. "A keddi reményfutamban nagyon erős mezőnybe kerültünk, nem volt szerencsénk a beosztással. Négyen is esélyesek a két továbbjutó hely megszerzésére."

A Varga, Hirling duó az éremszerzés reményében utazott a kínai fővárosba.