Társoldalunk:

Varga Miklós gyorsan búcsúzott az ökölvívótornától

2008.08.11. 16:59

A 60 kg-os Varga Miklós a 32 között búcsúzott a pekingi olimpia ökölvívótornáján.

A 21 éves hajdúsámsoni versenyző a 32 között a verhetőnek tűnő kazah Merej Aksalovot kapta ellenfélül. Az első, kiegyenlített menetben mindkét fél sokat ütött, végül a rivális ülhetett le 2-1-es előnnyel pihenni. A magyar bokszoló számára - aki márciusban, az Olaszországban rendezett első kvalifikációs viadalon szerzett ötkarikás kvótát - rémálomszerűen alakult a folytatás, ugyanis a következő két percben egyetlen értékelt ütést sem vitt be, a kazah viszont hetet is, így "félidőben" 1-9 volt az állás.

A harmadik szakasz Vargáé volt, aki néhány szép kombinációval 2-0-ra hozta ezt az etapot. A hajrában aztán tovább nőtt a különbség, Aksalov végül 12-3-ra nyert.

"Valószínűleg kikaptam, de nem ennyire. Én a menetek elejét nyomtam meg, a bírók a menetek végét pontozták. Nem maradtam szégyenben" - nyilatkozta az MTI-nek Varga Miklós.

Id. Balzsay Károly szövetségi kapitány főként a pontozóbírókat okolta: "Érthetetlen és nevetséges, ami itt zajlott. Miki régen bokszolt ilyen jól, erre amikor ő ütött, az ellenfél kapott pontot. Olyan emberek ítélkeznek itt, akiknek még télen sem volt kesztyű a kezén."

A magyarok közül legközelebb a 48 kilós Bedák Pál lép szorítóba, aki szerdán az ugyancsak kazah Birzsan Zsakipovval csatázik a 16 közé kerülésért.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK