Tyson Gay szerint a rajt dönt 100-on

Vágólapra másolva!
Tyson Gay amerikai sprinter szerint a legjobban rajtoló nyeri a 100 méteres síkfutást a pekingi olimpián.
Vágólapra másolva!

A 100 és 200 méter világbajnoka, aki hétfőn elsőként állt Pekingben a sajtó elé az amerikai atlétikai csapat tagjai közül, úgy vélekedett, hogy a klasszikus sprintszámnak nincsen egyértelmű esélyese, "minden lehetséges".

"Talán ez minden idők legnagyobb érdeklődéssel várt 100-as fináléja és talán ez lesz a leggyorsabb is. Én készen állok, és az dönt, hogy ki rajtol a legjobban. Ha Bolt 9.72 mp-es világcsúcsára, valamint az Asafa Powell és általam elért időkre gondolok, úgy érzem, a győzelemhez új világcsúcs kell, sőt, 9.70 alá kell menni."

Gay saját esélyeiről szólva hangsúlyozta: Bolttal szemben neki csak a 100-as versenyre kell koncentrálnia, nem úgy, mint Oszakában, ahol 100-on és 200-on is indult. Ráadásul édesanyja is elkísérte Pekingbe, aki mindig tudja, hogyan lehet őt megnyugtatni.

A világbajnok elmondta, amióta Pekingbe érkezett, kétszer is végeztek rajta doppingellenőrzést, egyszer vér-, egyszer vizeletmintát vettek tőle, de ezt természetesnek tartja. "Egy bajnoknak tisztának kell lennie és ezt bármikor be kell tudnia bizonyítani" - hangsúlyozta.