Manipulációk az olimpia nyitóünnepségén

Vágólapra másolva!
Play backről énekelt a bájos kínai kislány, a tűzijáték-bemutató egyes részeit már korábban felvették és "bevágták" az élő képek közé.
Vágólapra másolva!

Az igazi hang tulajdonosa nem volt elég helyes ahhoz, hogy Kínát méltóképpen képviselje, ezért play backről énekelte az "Óda a hazáért" című dalt a kínai kislány - ismerte be a gála zenei igazgatója.

Csen Csi-kang neves zeneszerző egy tv-interjúban, amelyet kedden egy rövid időre a Sina.com portál is átvett, elmondta, hogy "tökéletes imázst akartak közvetíteni", ezért úgy gondolták, hogy a nemzeti érdek ezt a megoldást kívánja meg.

"A gyermeknek kifejezőnek kellett lennie, jól kellett mutatnia a kamera előtt. Ehhez Lin Miao-ki tökéletes volt. A hangja azonban Jang Pej-jinek volt tökéletes - ebben az egész stáb egyetértett" - mondta Csen.

Kedd reggel a kínai médiában több helyen is megjelent a kilencéves Lin Miao-kiról, a feltörekvő sztárról írt hízelgő portré, természetesen fotókkal alátámasztva. Ugyanakkor egy szót sem ejtettek a hangról, a két évvel fiatalabb Jang Pej-jiről, aki ugyan kissé dundi, fogai össze-vissza állnak, ellenben gyönyörűen énekel.