Lőrincz és Bácsi is győzelemmel kezdett a birkózószőnyegen

Vágólapra másolva!
Lőrincz Tamás és Bácsi Péter is győzelemmel kezdte szereplését a kötöttfogású birkózók olimpiai versenyén, Pekingben: a 66 kilós Lőrincz egy örmény, a 74 kilós Bácsi pedig egy amerikai riválist vert első mérkőzésén, így mindketten bejutottak a 16 közé.
Vágólapra másolva!

A 2006-ban Európa-bajnok, 21 éves Lőrincz a nála két évvel idősebb, tavaly hozzá hasonlóan világbajnoki ötödik Arman Adikjannal nézett farkasszemet, az első egy perc akciómentesen telt. A sorsolózsákból aztán először a piros golyó került elő, így Lőrincznek kellett térdelőhelyzetbe mennie, riválisa pedig megpörgette, ezért két pontot kapott. Amikor Adikjan térdelt le, szinte ugyanaz volt a forgatókönyv, Lőrincz kiemelte őt, s ezzel 2-2 lett, de mivel a magyar hajtotta végre az utolsó akciót, megnyerte az első menetet.

A második felvonás elején ismét csak tusakodtak egymással a felek, majd Adikjan ment le parterbe, Lőrincz ismét megpróbálta kiemelni, de ellenfele kontrázott, így 1-1 lett az állás. A folytatásban a ceglédi birkózó kivédekezte saját térdelőhelyzetét, ezért 1 pontot kapott, így 2-1-re a második menetet is megnyerte. A meccs pedig 2-0-s összesítéssel lett az övé.

Az idén kontinensbajnok, 25 esztendős Bácsi első ellenfele az a 37 éves TC Dantzler volt, aki az egész birkózómezőnyt tekintve a legidősebb pekingi résztvevő, ennek ellenére először lépett szőnyegre az ötkarikás játékokon. A szintén újonc magyar jól kezdett, már állásból ellenfele mögé került, egy pont volt a jutalma, s mivel az egy perc után is ez volt az állás, a színes bőrű rivális ment le először térdelőhelyzetbe. Bácsi megpróbálta kiemelni, az amerikai azonban visszafogott, egy-egy pontot kaptak (2-1). Bácsi kibújt a saját parterhelyzetéből (újabb 2 pont), majd kiemelésért újabb egy pont járt (5-1), így végződött az első menet.

A második két perc is egy magyar ponttal indult, ezt kitolásért kapta Bácsi, így megint az ellenfél ment le először a szőnyegre. Kiemelésért újra az FTC birkózójának pontjai gyarapodtak, de fordított helyzetben Dantzler visszavágott, s mivel övé volt az utolsó pont, 2-2-vel megnyerte a második szakaszt. A döntő menetben a magyar ismét pontot csinált állásból, így az amerikai ment le először parterbe, ahol azonban Bácsi csak egy pontot tudott összeakciózni. Ezután ő került le, de Dantzler nem tudott mit kezdeni vele, így megnyerte a menetet és a meccset is.Bácsi az örmény Arsen Julfalakjannal, Lőrincz pedig a francia Steeve Guenot-val mérkőzik a 16 között.

a 16 közé jutásért
66 kg:
Lőrincz-Adikjan (örmény) 2-0 (2-2, 2-1)
74 kg: Bácsi-Dantzler (amerikai) 2-1 (5-1, 2-2, 3-0)