Birkózás: Lőrincz Tamás kiesett

Vágólapra másolva!
Lőrincz Tamás kikapott első vigaszági mérkőzésén a kötöttfogású birkózók 66 kilós súlycsoportjában, így elbúcsúzott a további küzdelmektől a pekingi olimpián. A magyar versenyző a kubai Alain Miliantól kapott ki két menetben.
Vágólapra másolva!

A 2006-ban Európa-bajnok, tavaly vb-ötödik, 21 éves Lőrincz annak köszönhetően maradt versenyben a bronzéremért, hogy a nyolcaddöntőben őt legyőző francia Steeve Guenot egészen a fináléig menetelt.

A helyi idő szerint délutáni programban a 2005-ös budapesti világbajnokság harmadik helyezettjével nézett farkasszemet, és úgy szenvedett vereséget, hogy akciómentes volt mindkét szakasz, csak éppen minden alkalommal riválisa kapta az utolsó pontot (1-1, 1-1). A második felvonásban Lőrincz csinált ugyan egy pörgetést, de a bírók úgy látták, hogy nem volt értékelhető.

"Nem volt szerencséje Tamásnak, pedig egész nap jól birkózott, remekül védekezett, szinte nem is tudtak rajta akciót csinálni. Az ő próbálkozásaiért ugyanakkor nem mindig adták meg a pontokat, például az utolsó meccsen sem. Sajnálom." - mondta Struhács György szövetségi kapitány, miután tanítványa szomorúan az öltözőbe vonult. Lőrincz a vereséggel a nyolcadik helyen zárt.