Görbiczék ellen győzelmet remélnek a németek

Vágólapra másolva!
Sokkal jobban kell koncentrálni a magyarok ellen a német nőikézilabda-válogatottnak, írja a handball-world.com, amelynek Nadine Krause azt nyilatkozta, Magyarország kifejezetten fekszik nekik, s a csapat végre megmutathatja, amit valójában tud.
Vágólapra másolva!

Hétfőn Dél-Korea ellen súlyos, tízgólos vereséget szenvedett a német nőikézilabda-válogatott, amely Magyarország ellen szeretné kiküszöbölni a csorbát. Armin Emrich tanítványai nem titkolják, győzelemre készülnek. Főleg azért, mert úgy vélik, az európai stílust képviselő ellenfelekkel szemben mindig nagyobb az esélyük.

"Szerdán sokkal jobban és koncentráltabban fogunk játszani" - ígérte Emrich edző, aki többször emlegette már a 2006-os svédországi Eb-középdöntőben aratott 34-27-es győzelmet, mint kapitánysága legszebb sikerét.

"Teljesen más mérkőzésre számítok, mint a koreaiak ellen" - nyilatkozta Nadine Krause, a csapat egyik legjobbja. "Magyarország fekszik nekünk, végre megmutathatjuk, mit is tudunk valójában."

A két csapat eddig 18 alkalommal találkozott egymással, 13 magyar siker és 2 döntetlen mellett az ellenfél háromszor diadalmaskodott. Legutoljára a decemberi, franciaországi világbajnokságon játszottak egymással a felek, a dijoni középdöntőben 30-30-as döntetlen született.

A németeknél Grit Jurack combsérüléssel bajlósik, Nadine Härdter sem teljesen egészséges. A magyaroknál egyelőre kérdés, miért nem játszik Pigniczki Krisztina. Egy interjúban Hajdu János szövetségi kapitány csak ennyit mondott: "Megvannak az okai annak, hogy ő nem lépett pályára, ezekről azonban nem szeretnék beszélni, nem lenne korrekt."

A mérkőzésre szerdán 14.45-kor kerül sor, a játékvezető a dán Martin Gjeding, Mads Hansen kettős lesz.