Lőrincz kikapott, már csak a vigaszágban bízhat

Vágólapra másolva!
Lőrincz Tamás kikapott a nyolcaddöntőben  a kötöttfogású birkózók 66 kilós súlycsoportjában a pekingi olimpián. A magyar versenyző a tavaly vb-ezüstérmes francia Steeve Guenot-tól szenvedett vereséget a 16 között.
Vágólapra másolva!

Az első menet első egy perce eseménytelenül telt, majd parterből ugyan felállt a francia, de a magyar pontot tudott csinálni rajta, a befejező fél percet pedig kivédekezte, így 2-0-lal megnyerte az első szakaszt.

A második etap is a térdelőhelyzeteknél kezdődött el igazán: előbb Lőrincz ment le, ismét eredményesen védekezett (1-0), majd Guenot felpattant a szőnyegről (1-1), és az utolsó megszerzett ponttal meg is nyerte a második szakaszt. A döntő menet első percében ismét nem történt említésre méltó esemény, a folytatásban pedig Lőrincz ment le először, de kibújt és felállt, amiért egy pontot kapott.

A francia parterhelyzeténél "robbantott" a magyar, a bírók azonban nem adtak pontot az akciójáért, Guenot eredményes védekezéséért pedig egy pont járt, s ezzel a rivális a menetet és a meccset is megnyerte.

Lőrincz már csak abban reménykedhet, hogy legyőzője eljut a döntőig, és ezzel magával viszi őt a vigaszágra.

"Nem tudom megmondani, hogy mit találtak szabálytalannak a végén, én nem láttam szabálytalanságot. A vezetőbíró bemutatta a két pontot, aztán valamiért mégis elvették. Az Eb-n is így járt Tomi. Ő csinált akciót, mégis kikapott. Mostantól szeretjük a franciát és drukkolunk neki." - mondta Struhács György szövetségi kapitány.

nyolcaddöntő
66 kg:
S. Guenot (francia)-Lőrincz 2-1 (0-2, 1-1, 1-1)