Kevés korongot lőtt le Igaly

Vágólapra másolva!
A címvédőként indult Igaly Diána nem jutott döntőbe a női skeetesek között a pekingi olimpián, miután az alapversenyben csak 66 korongot ért el és ez kevés volt a legjobb hat közé kerüléshez.
Vágólapra másolva!

Az athéni játékok győztese - aki négy évvel korábban, Sydneyben harmadikként zárt - a rajt előtt óvatosan úgy fogalmazott, hogy a fináléba, azaz az első hat közé szeretne kerülni, de azért hozzátette, hogy mindent elkövet címe megvédéséért.

Igaly a selejtezőben az aktuális világbajnok német Christine Brinkerrel, a brit Elena Little-lel, az ausztrál Natalia Rahmannel és a 2000-ben előtte győztes, 2004-ben viszont mögötte harmadik azeri Zemfira Meftahetgyinovával került egy ötösbe. Az első sorozata nem sikerült túl jól, a negyedik pozícióból elhibázta az egyik célt, majd a következőből kettőt is, így 22 koronggal zárta az első 25 lövést, ami a 19 fős mezőnyben a 11. helyet érte. Az élen ekkor három hibátlanul teljesítő lövő, Brinker, az olaszok klasszisa, Chiara Cainero, valamint az Athénban és a legutóbbi vb-n egyformán második kínai Vej Ning állt.

A második körben a magyar szinte hibátlanul teljesített, csupán ismét a negyedik lőállásból - ahol hat korongot is le lehet vadászni - tévesztett kétszer is. Talán az időközben a napsütést felváltó szakadó eső zavarta meg, talán nem, de tény, hogy ezt a sorozatot 23-mal zárta, amivel feljött a holtversenyes hetedik helyre, egy korongra a finálétól. A viadal ezen szakaszában rajta kívül még öten rendelkeztek 45 korongos eredménnyel, az élen pedig Vej Ning és Cainero állt 48-cal.

Az immár esőmenetes utolsó sorozatot aztán nagyon elrontotta Igaly, a második, harmadik és negyedik helyen is célt tévesztett, az utóbbi lőállásban ráadásul kettőt is, így csak 21 korongot ért el, összesítésben pedig 66-tal zárt, ami kevés volt a döntőhöz és a címvédés lehetőségéhez, s a magyar klasszis csak 13. lett.

Olasz siker

A versenyt az olasz Chiara Cainero nyerte, a döntő 25 korongja után hármas holtverseny alakult ki az élen, így az érmekről szétlövés döntött: ebből jött ki a legjobban Cainero. Az amerikai Kimberly Rhode lett a második, a német Christine Brinker pedig a harmadik.

Női skeet:
1. Chiara Cainero (Olaszország) 93 korong (72) - szétlövésben: +2
2. Kimberly Rhode (Egyesült Államok) 93 (70) - +1+2
3. Christine Brinker (Németország) 93 (70) - +1+1
4. Nathalie Larsson (Svédország) 92 (69) - szétlövésben: +2
5. Sutiya Jiewchaloemmit (Thaiföld) 92 (71) - +1
6. Vej Ning (Kína) 91 (70)
...13. Igaly Diána (Magyarország)