Pekingi menü szombatra: éremért vív a női tőrcsapat

Vágólapra másolva!
Magyar szempontból csak a szombat hajnal-reggel ígérkezik izgalmasnak: a női tőrcsapatot szólítják pástra, selejteznek dobóatlétáink, a férfivízilabda-válogatott pedig Ausztráliával meccsel.
Vágólapra másolva!

Szombaton az eddigi legtöbb, összesen 30 számban osztanak aranyérmeket a pekingi olimpián, ám a magyarok közül éremszerzésre egyedül a női tőrcsapat esélyes.

A Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella (Ujlaky Virgine tartalék) összeállítású együttes bizonyítana, hiszen egyesben egyikőjüknek sem sikerült érmet nyernie. A legjobb a későbbi győztestől vereséget szenvedett Knapek volt, aki az ötödik lett, Mohamed a 10., Varga pedig a 12. helyen fejezte be a küzdelmeket. Az első fordulóban a németekkel találkozik a gárda.

Az atléták között megkezdi a selejtezőket a Fazekas Róbert, Kővágó Zoltán, Máté Gábor diszkoszvető trió, Farkas Györgyi hétpróbában, Füsti Edina 20 km-es gyaloglásban, Molnár Krisztina pedig rúdugrásban lesz érdekelt. A női 400 méter előfutamaiban Petráhn Barbara képviseli a magyar színeket.

A címvédő férfi vízilabdázók az ausztrálok ellen szállnak vízbe az A csoport negyedik fordulójában. A Vizes Kockában azért lehet szurkolni, hogy Michael Phelps - szimpátiától függően - megnyerje vagy elveszítse a 100 pillangó döntőjét, ahová a szerb Milorad Cavic mögött a második helyen jutott be.

Az 51 kilós bokszolók között szorítóba lép Kalucza Norbert is, ellenfele a Puerto Ricó-i McWilliams Arroyo Acevedo lesz. Műugrásban Barta Nóra elődöntőzik a 3 méteres számban, a tét a vasárnapi 12-es fináléba jutás. Az éremreményekkel érkezett Varga Tamás, Hirling Zsolt kettős a C döntőben, a 13-18. helyért száll vízre a könnyűsúlyú kétpárevezősök versenyében.

Érdekesebb szombati események (a teljes menetrend itt):

3vívás, női tőr, Magyarország-Németországm1, m2 (élő)
4.07úszás, férfi 100 m pillangóm1, m2, Eurosport (élő)
4.40atlétika, férfi diszkosz, selejtezőm1, m2, Eurosport (élő)
7.30ökölvívás, 51 kg, első fordulóm1, m2 (élő)
9.20vízilabda, férfiak, 4. forduló, Magyarország-Ausztráliam1, m2 (élő)
10tenisz, férfi páros, döntő
12labdarúgás, negyeddöntő, Brazília-Kamerun
12labdarúgás, negyeddöntő, Olaszország-Belgium
14műugrás, női 3 m, selejtezőm1, m2 (élő)
14.05atlétika, férfi 100 m, elődöntőkm1, m2, Eurosport (élő)
15labdarúgás, negyeddöntő, Argentína-Hollandia
15labdarúgás, negyeddöntő, Nigéria-Elefántcsontpart
16.30férfi 100 m, döntőm1, m2, Eurosport (élő)