Horváth Viktor indulhat öttusában

Vágólapra másolva!
Horváth Viktor, akit az elmúlt napokban deréktáji idegbecsípődéssel kezeltek, elindulhat a férfi öttusázók pekingi olimpiai versenyében csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Pécsi Gábor sportágvezető az MTI érdeklődésére arról számolt be, hogy a hétfői kemény úszó- és futóterhelést jól bírta a székesfehérvári versenyző, és az olimpiai falu poliklinikáján elvégzett vizsgálatok is kedvező eredménnyel zárultak, így jelen állás szerint nincs akadálya a tavaly világ- és Európa-bajnok Horváth szereplésének.

Biztonsági tartaléknak azonban Pekingben marad az ugyancsak kvótát szerzett Tibolya Péter. Ő a szurkolóknak is otthont adó longmaji üdülőközpontban lakik, és bejár edzeni a társaival.

Horváth mellett Balogh Gábor szerepel majd a férfiak versenyében, míg a nőknél a címvédő Vörös Zsuzsanna, illetve Gyenesei Leila képviseli a piros-fehér-zöld színeket. Utóbbi két öttusázó, az edzőikkel együtt, kedden - helyi idő szerint - késő délelőtt érkezett meg az olimpiai faluba a szöuli tréningezést követően. A nők pénteken versenyeznek.