Sprintertársa szerint Bolt több mint gyanús

Vágólapra másolva!
Tobias Unger, Németország legjobb férfi sprintere szerint a jamaicai Usain Bolt 100 méteres győzelme és 9.69 másodperces világcsúcsa a sportszerető nézők hatalmas átverése.
Vágólapra másolva!

A német atléta - aki a 2004-es athéni játékokon hetedik lett 200 méteren - Pekingben 100-on indult, s a középdöntőben búcsúzott.

"Bolt a középdöntőre fürdőnadrágban érkezett, felvette a futóruháját, majd bemelegítés nélkül futott 9.92 mp-t" - mondta Unger a Sport Bild című lapban. "Májusban, szeptemberben is képes 9.80-at futni, soha nem fáradt, a világ egyik végéről pár órával a verseny előtt érkezik meg a másikra és nem hat rá az időeltolódás sem. Jamaicában mindenki azt csinálhat, amit akar. Nekem az olimpián minden lépésemről be kell számolnom, minden nap kitöltetik velem az erre szolgáló formanyomtatványt, hogy mikor, hol tartózkodom. Boltnak fogalma sem volt arról, mit kell erre a papírra írni. Lassan elmegy a kedvem az egésztől."

A jamaicai sprintereket az utóbbi időben egyre több támadás érte, többek között az országban a doppingellenőrzések körül tapasztalható rendezetlen viszonyok miatt, azonban ezeket egyetlen bizonyíték - így például pozitív doppingteszt - sem támasztotta alá.