Kiss és Aubéli jól kezdte a birkózóversenyt

Vágólapra másolva!
Kiss Gergely legyőzte a moldovai Nicolai Cebant, így bejutott a legjobb 16 közé a pekingi olimpia szabadfogású birkózó küzdelmeinek 96 kg-os súlycsoportjában. Aubéli Ottó sem hibázott, a szabadfogásúak 120 kg-os súlycsoportjában két menetben legyőzte a palaui Florian Temengilt.
Vágólapra másolva!

A 96 kg-ban szereplő Kiss Gergely könnyű győzelemmel kezdett a pekingi olimpia szabadfogású birkózóversenyeinek utolsó napján. Az orosházi versenyzőnek balszerencsés módon már a 16 közé kerülésért is mérkőznie kellett, méghozzá Nicolai Ceban ellen. A moldovai rivális mindazonáltal nem tudott komoly ellenállást kifejteni, a magyar sorra mutatta be rajta az akciókat, így az első menetet 5-3-ra, majd a folytatást 5-0-ra nyerte.

"Kicsit lassúnak éreztem magam, de most ez is elég volt. Az üzbégtől nem tartok, meg kell verni őt is" - nyilatkozta Kiss, aki a nyolcaddöntőben a tavalyi világbajnokságon bronz-, az idei Ázsia-bajnokságon pedig aranyérmes üzbég Kurban Kurbanovval találkozik.

Gulyás István szövetségi kapitány elégedett volt a látottakkal: "Nem gondoltam volna, hogy ilyen könnyű meccs lesz. A következő ellenfél viszont egy klasszis birkózó, oda már több kell majd, szoros mérkőzést várok."

A 120 kg-ban érdekelt Aubéli Ottó magabiztos győzelemmel jutott be a negyeddöntőbe a pekingi olimpia szabadfogású birkózóversenyeinek utolsó napján. A világ- és Európa-bajnoki bronzérmes magyar első mérkőzésén a palaui Florian Temengillel akaszkodott össze, aki ideális edzőpartnernek bizonyult.

Az első menetet Aubéli két mögékerülés és egy pörgetés után 4-0-ra hozta, majd a folytatás sem alakult rózsásabban az idei óceániai bajnok számára: a váciak kitűnősége kétszer mögé került, kétszer pörgette őt, ráadásul ki is lépett, így 33 másodperccel a vége előtt kialakult a 7-1, ami a menet és egyben a találkozó végét jelentette.

Aubéli a negyeddöntőben a 2000-es nyári játékok orosz bajnokával, a már szlovák színekben versenyző David Musulbesszel találkozik. A már 36 éves ellenfél 2001-ben és 2002-ben világbajnokságot nyert, ám azóta egészen az idei évig nem volt kiemelkedő eredménye: áprilisban aztán Tamperében második lett az Európa-bajnokságon. Ha a magyar sikerrel veszi az akadályt, akkor vélhetően a címvédő, kétszeres vb-győztes üzbég Artur Tajmazov vár rá.

"Picit fáradtam csak el, jó bemelegítés volt a szlovák elleni folytatásra. Musulbes tapasztaltabb nálam, oroszokkal készült az olimpiára, emellett jól ismerjük egymás stílusát, úgyhogy nem lesz egyszerű" - nyilatkozta Aubéli.