Kézilabdakáosz: folytathatják a norvég-koreai meccset

Vágólapra másolva!
A Dél-Koreai Kézilabda Szövetség fellebbezett azon döntés ellen, mely szerint a norvég női válogatott a csütörtöki elődöntőben még a játékidő letelte előtt dobta a továbbjutást érő gólt. A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) első fokon elutasította az óvást. Az ázsiaiak azért protestálnak, mert szerintük 28-28-as állásnál Gro Hammerseng a dudaszó után talált be. Az ügy így most másodfokon, az IHF fellebbviteli bizottságánál van. Az esetnek van magyar vonatkozása is, hiszen a párharc vesztese a Hajdu-csapattal találkozik szombaton a bronzmeccsen.
Vágólapra másolva!

Hatalmas vihart kavart a pekingi olimpia nőikézilabda-torna elődöntője, a Norvégia - Dél-Korea találkozó, amely 29-28-as európai sikerrel zárult. A győztes találat azonban lehetséges, időn túl esett, legalábbis ezt állítják a koreaiak, akik a találkozó után azonnal benyújtották hivatalos óvásukat.

Ezt a Nemzetközi Kézilabda Szövetség először elutasította, mire az ázsiaiak ismét fellebbeztek.

Tor Lian, az európai szövetség elnöke a norvég Aftenpostennek úgy nyilatkozott, nem elképzelhetetlen, hogy helyt adnak az óvásnak, s ez azt jelentené, hogy a találkozó 28-28-ről kétszer 5 perces hosszabbítással folytatódik.

"Elmondhatjuk, hogy megnyertük a mérkőzését, s bejutottunk a döntőbe" - nyilatkozta Marit Breivik a norvég televíziónak, hozzátéve: "Meg kell várnunk, vajon ellenfelünk valóban óv-e, s milyen döntés születik."

A norvégok állítólag saját televíziós felvételükkel próbálják bizonyítani azt, hogy Gro Hammerseng utolsó másodpercben esett találatánál a labda már túljutott a gólvonalon, amikor megszólalt a mérkőzés végét jelző duda.

Sinka László, a magyar szövetség főtitkára elmondta: elképzelhetőnek tartja, hogy a norvég és a dél-koreai válogatottal lejátszatják a hosszabbítást, de az érintettek már most késésben vannak,

"Ilyen jellegű döntést még soha sem született, de nem tartom kizártnak. Még pénteken lenne idő a túlórára, szombaton ugyanis helyosztók vannak" - tette hozzá Sinka.