Hellebaut legyőzte Vlasicot női magasban

Vágólapra másolva!
A belga Tia Hellebaut emlékezetes csatában megnyerte a női magasugrást a pekingi olimpián, ahol a női és férfi 4x400 méteres váltóban is amerikai siker született.
Vágólapra másolva!

Talán a pekingi játékok atlétikaversenyeinek legizgalmasabb és legszínvonalasabb versengését hozta a női magasugrás, melyben nem mindennapi módon négy sportoló jutott át a 201, majd három a 203 centis magasságon. Következett a 205, melyet az addig egyszer-egyszer hibázó 2006-os Európa-bajnok Hellebaut elsőre, míg a hosszú ideje veretlen, tavalyi világbajnok Vlasic "csak" másodikra vitt. Így viszont újabb kétcentis emelés következett: Vlasicnak az aranyéremhez a 207-et is át kellett volna ugrania, ez azonban nem sikerült neki, azaz be kellett érnie az ezüsttel.

A női váltóversenyben az amerikaiak és az oroszok vívtak nagy csatát: az utolsó váltásnál az oroszok voltak az élen, és a záróember, Anasztaszija Kapacsinszkaja 250-ig még növelni is tudta előnyét az egyéniben csalódást okozva csak bronzérmes Sanya Richards ellen. Az amerikai sztár azonban ezúttal jobban osztotta be erejét és a célegyenesben lehajrázta riválisát.

A férfiak hasonló száma az előzetes várakozásoknak megfelelően semmilyen izgalmat nem tartogatott, az amerikaiak nagyon könnyedén nyerték a számot, csak az volt a kérdés, lesz-e világcsúcs. Nem lett, az olimpiai rekord viszont megdőlt. A váltósiker révén a tengerentúli csapatban ketten is dupláztak, hiszen síkon LeShawn Merritt nyerte az egyénit, míg gáton Angelo Taylor.