Társoldalunk:

Leteremtették Rogge-ot Bolt miatt

2008.08.23. 13:33

Lamine Diack, a Nemzetközi Atlétika Szövetség (IAAF) elnöke azért bírálta Jacques Rogge-ot, mert a Nemzetközi Olimpiai Bizottság első elnöke kritizálta a jamaicai Usain Boltot viselkedése miatt.

A Pekingben háromszoros olimpiai bajnok Bolt Rogge szerint a 100 és 200 méteren futott világcsúcsa után bántóan fölényesen viselkedett és lenézte riválisait. "Szerintem Bolt teljesen normálisan viselkedett. Fiatal még, és így fejezte ki örömét. Nem akart senkit sem megbántani" - mondta Diack.

Hozzátette: Bolt képes arra, hogy fiatalokat toborozzon a sportág számára akkor, amikor a doppingügyek miatt sokan elfordulnak az atlétikától. "Nagyszerű ember és sokat segít nekünk" - fogalmazott az IAAF elnöke.

Diack szerint Bolt három világcsúccsal "megfejelt" pekingi produkciója nagyobb tett, mint Carl Lewis 1984-es négy aranyérmes teljesítménye. "Lewis akkor távolban is bajnok lett, de csak a váltóval futott csúcsot. Számomra Bolt jobb, mint Lewis. Ráadásul 200-on olyan rekordot futott, amire egyszerűen nem lehetett számítani."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK