Kovács Ervin negyedik lett 50 pillangón a paralimpián

Vágólapra másolva!
Kovács Ervin 39.33 másodperces eredménnyel a 4. helyen végzett az 50 méteres pillangóúszás döntőjében a pekingi paralimpián.
Vágólapra másolva!

A magyar versenyző 64 századot javított az előfutamban úszott idejéhez képest, de ez sem volt elég az éremszerzéshez. Kovács 50 m háton is a negyedik volt.

"Nem zavar, hogy eddig nem nyertem érmet. Számomra az a fontos, hogy minden számban, amelyben elindulok, bejussak a döntőbe" - mondta Kovács az MTI-nek. "A mai napon egyéni csúcsot úsztam, ami erre a helyre volt elég. A féléves kisfiam még nem tudja, mi történik körülötte, de én megfogadtam, hogy mire nagyobb lesz, veszek neki egy játszóteret. Ez motivál minden szám előtt." A versenyző egy örökölt genetikai betegségben, izomsorvadásban szenved.

Bocsában a Béres Dezső, Gyurkota József kettős második csoportmérkőzésén is kikapott, ezúttal a szlovák Robert Durkovic és a Martin Streharsky duó győzte le 5-4-re a magyarokat. Béresék szerdai, utolsó meccsük eredményétől függetlenül nem jutottak be az elődöntőbe.

Kiesett a tenisztorna első fordulójában a Farkas László, Prohászka Csaba páros, miután a 16 közé jutásért 6:2, 6:2-re kikapott a spanyol Frances Tur, Alvaro Illobre kettőstől.

Az evezősök vetélkedésében a reményfutamban Serényi Tibor a 4. helyen végzett és a B döntőben vehet részt.