Meztelen olimpikonok a Playboyban - második rész

Amy Acuff amerikai atléta, sportolók a Playboyban
Vágólapra másolva!
Az olimpiákon rengeteg kisportolt, tökéletes alakú versenyzőnőt láthatunk, a Playboy szerkesztői pedig már évtizedekkel ezelőtt rájöttek, hogy sokan közülük az újságban is remekül mutatnának. Kiválasztottunk néhány olimpikont, akik igent mondtak a magazin felkérésére, a második részben Szvetlana Horkina, Susen Tiedtke, Zsana Pintusevics-Block és az ugyanabban a számban lefotózott Petra Niemann, Nicole Reinhardt, Romy Tarangul, Katharina Scholz német olimpikon négyes képeit nézhetik meg.
Vágólapra másolva!

Meztelen olimpikonok - első rész

Susen Tiedtke
A németek távolugrónője két olimpián is részt vett, 1992-ben a nyolcadik, 2000-ben pedig a hatodik helyen végzett, fedettpályás világbajnokságon azonban egy-egy ezüst- és bronzérmet is nyert 1993-ban, illetve 1995-ben. A vébébronzérem megszerzése után Tiedtke megbukott a doppingteszten, az anabolikus szteroidok közé tartozó oral-turinabolt találtak a szervezetében. Két évre eltiltották, a negatív hírek ellenére szűk egy évtizeddel később, 2004-ben a Playboy felkérte, hogy pózoljon meztelenül a magazinban. A képeket ide kattintva nézheti meg.


Susen Tiedtke

Zsana Pintusevics-Block
Az ukránok korábbi legendás sprintere az 1996-os és a 2000-es olimpián is indult 100 és 200 méteres síkfutásban, 2004-ben pedig 100-on és a 4x100-as váltóban szerepelt. Soha nem nyert olimpiai érmet, a legjobb eredményét 100 méteren érte el Sydneyben, ahol negyedik lett. Világbajnokságot viszont mindkét sprintszámban tudott nyerni. Férjét, Mark Blockot az Egyesült Államokban a hírhedt doppinglaborral (BALCO) szemben folyó eljárásban bűnösnek találták tiltott szerek kereskedésével, és a gyanú szerint a készítményekből a feleség is kapott, de soha nem bukott meg a doppingteszten. Pintusevics-Block nem tartozik a klasszikus értelemben vett modell kategóriába, 164 centis magasságához csúcsformájában 64 kiló párosult, valószínűleg ez volt az oka, hogy a Playboy is inkább futópózokban fényképezte le meztelenül. A képekért kattintson ide!


Szvetlana Horkina

Szvetlana Horkina
A Playboyban meztelenül fotózott legeredményesebb sportoló cím büszke tulajdonosa az oroszok korábbi tornásza. Amanda Beardhez hasonlóan Horkina is hétszeres olimpiai érmes (két arany, négy ezüst, egy bronz), a világbajnokságokon azonban kilenc arany-, nyolc ezüst- és három bronzérmet nyert. Minden idők egyik legjobb tornásza pályafutása befejezése után politikai karrierbe kezdett, 2007 óta az Egységes Oroszország pártjával az orosz parlament tagja. Az 1997-es Playboy-fotóit itt nézheti meg.

Horkina az orosz Szombat esti lázban:

Német olimpikon négyes
A meztelen olimpikonok kategóriában a német Playboy dobta a legnagyobat, amikor egyszerre négy sportolót is levetkőztetett. A vitorlázó Petra Niemann, a kajakos Nicole Reinhardt, a cselgáncsozó Romy Tarangul és a gyeplabdázó Katharina Scholz a 2008-as játékok után, szeptemberben dobta le a ruháit, a magazin abban a hónapban négyféle címlappal jelent meg. Niemann három olimpián vett részt (2000, 2004, 2008), Reinhardt Pekingben aranyérmes lett kajak négyes 500 méteren, Tarangulnak egy Európa-bajnoki ezüst- és egy világbajnok bronzérem a legjobb eredménye, míg Scholz Európa-bajnok gyeplabdában. A róluk készült fotókat itt nézheti meg.


Katharina Scholz


Romy Tarangul