Nagyon rossz a brazilok ellen játszani - az ellenfelet dicsérték a férfi kézisek

Vágólapra másolva!
A magyar férfikézilabda-válogatott játékosai a brazilokat, a brazil kapitány a magyar csapatot dicsérte az olimpiai selejtező után, amelyet 29-27-re nyert meg Mocsai Lajos csapata.
Vágólapra másolva!

"Nagyon rossz, kellemetlen a brazil csapat ellen játszani, főleg a szokatlan védekezése miatt. Ahogy kielemeztük a brazilok pénteki mérkőzését, láttuk, hogy kapitányuk mindenkinek 15-20 perc játékidőt adott, vagyis próbált tartalékolni ellenünk. Nekünk erre nem volt módunk a macedónok elleni presztízscsata miatt.

A meccset sokáig kézben tartottuk, hol a nagy lövőink játszottak, hol egy mozgékonyabb szerkezetű egység állt fel. Azonban a végén fontos pillanatokban több ziccert kihagytunk, ellenünk két kiállítást ítéltek, így felhoztuk a brazilokat. Ha ez nem lett volna, akkor előbb eldőlt volna a mérkőzés" - nyilatkozta Mocsai Lajos szövetségi kapitány.

Javier Cuesta, a brazilok spanyol szövetségi kapitánya gratulált a magyar csapatnak, és azt mondta, elégedett volt csapata teljesítményével, mert megnehezítették a jobb ellenfél dolgát. "Keményen harcoltunk, hogy mi jussunk ki az olimpiára. Fokozatosan fejlődünk, és reméljük, jövőre még jobbak leszünk."

Az utolsó magyar gólt szerző Zubai Szabolcs szerint a brazilok nagyon kulturált, érett kézilabdát játszanak, és azért volt izgalmas a meccs vége, mert a sok kihagyott ziccer megbosszulta magát. " A végére Krivóval (Krivokapic) gólpasszt beszéltünk meg, így sikerült, hogy a brazil kapuson át adott nekem labdát. Még jó, hogy belőttem!" - elevenítette fel a beállós azt a gólt, ami eldöntötte a meccset.

"Sajnos, nem volt olyan hangulat, mint pénteken, de legalább sikerült felpörögni, és fel tudtuk venni a harcot a brazilok nyitott védekezése ellen. Kár, hogy sok ziccert kihagytunk, ebben sajnos élen jártam" - nyilatkozta Iváncsik Gergő.

Lékai Máté is az ellenfelet dicsérte, az irányító sokkal jobbnak látta a mostani brazil csapatot, mint azt, amelyiket a tavalyi vébén legyőztek. "Nehéz ellenük jól játszani, főleg a kellemetlen védekezés miatt. A meccset 50-55 percen át uraltuk, utána kihagytunk sok százszázalékos ziccert, és ezzel felhoztuk őket".