Nagy Péter bronzérmet és olimpiai kvótát szerzett a súlyemelő Eb-n

Vágólapra másolva!
Nagy Péter 192 kg-os teljesítménnyel bronzérmet szerzett szakításban a törökországi súlyemelő Európa-bajnokságon. Az olimpiai kvalifikációs tornán az is eldőlt, hogy a magyar férfiválogatott egy súlyemelőt indíthat Londonban.
Vágólapra másolva!

Nagy Péter lökésben 220 kilogrammal a nyolcadik, összetettben pedig 412 kilóval hetedikként végzett a plusz 105 kilogrammosok kategóriájában.

A szegedi sportoló vasárnap 184 kilós kezdősúlyán előszörre rontott, második fogásával azonban javított ugyanezen a súlyon, majd nyolc kilót ugorva harmadik gyakorlata már a dobogó harmadik fokát jelentette számára az első fogásnemben. Lökésben a 212 nem okozott gondot neki, a 220-szal is elbánt, a 229 kg viszont már kifogott rajta.

Nagy az összetettben elért teljesítményével a londoni kvalifikációs listán másodikként zárt, ezzel pedig annyi pontot gyűjtött, hogy a magyar férficsapat az olimpiai kvótát még nem szerzett nemzetek rangsorában a negyedik lett, így egy magyar súlyemelő rajthoz állhat a nyári játékokon.

A hazai szövetség dönti el ki lesz ott Londonban, a legjobb esélye az Universiade-bajnok, tavaly vb-nyolcadik Nagy Péternek van. Ezt a helyszínen tartózkodó MSSZ-elnök, Dobos Imre is megerősítette az MTI-nek. "A kapitány tesz javaslatot, az edzőbizottság megvitatja az előterjesztést, s az elnökség dönt, de per pillanat úgy áll a dolog, hogy nagy valószínűséggel a most Eb-bronzérmet nyert Nagy Peti mehet az olimpiára."