Bacskai, Bernáth és Szellő is harcban a bokszkvótáért

Vágólapra másolva!
Bacskai Balázs (69 kg), Bernáth István (+91 kg) és Szellő Imre (81 kg) is bejutott hétfőn a legjobb nyolc közé a törökországi Trabzonban zajló ökölvívó olimpiai selejtezőn.
Vágólapra másolva!

A 69 kg-os súlycsoportban érdekelt Bacskai könnyedén nyert az észt Dmitrij Kormilin ellen, a 2010-ben Európa-bajnok magyar versenyző - aki az első fordulóban erőnyerő volt - alig öt és fél percet töltött a ringben, hatalmas fölényben volt, ellenfele már az első menetben vérzett, majd a második menet vége előtt a bíró beszüntette az egyenlőtlen küzdelmet.

"Nagyon jó felvezetés volt számomra ez a mérkőzés. Én is meccshiánnyal küzdök, hisz ebben az évben mindössze hetedszer léptem ringbe, és arattam a hetedik győzelmemet. Jó formában érzem magam, és nemcsak fizikálisan, hanem morálisan is a topon vagyok" - ecsetelte Bacskai, akinek vélhetően a torna legkeményebb meccse következik a szerdai negyeddöntőben a szó szerint hazai - Trabzonban él és sportol - Abdulkadir Koroglu ellen. A török a negyeddöntőben 21-10-re verte a fehérorosz Mohamed Nurutgyinovot.

A szupernehézsúlyú Bernáth magabiztosan verte az izraeli Roman Maryanovskit. A plusz 91 kg-os debreceni bokszoló mindhárom menetben súlyos ütéseket mért riválisára, akire így három alkalommal is számolni kellett.

Bernáth végül 16-9-es, pontozásos győzelmet aratott, s szerdán a szlovén Labinot Xhoxhajjal csap össze a négy közé jutásért.

"Ez a meccs nagyon jó bemelegítés volt a folytatáshoz. Lehet, hogy néha túlcifráztam, de nagyon élveztem a bunyót. Nagyon hiányzott már a tétmeccs, hiszen régen bokszoltam már. Remélem, Xhoxhaj sem jelent majd megoldhatatlan feladatot számomra" - mondta Bernáth.

Szellő - aki délelőtt az észt Ainar Karlson felett diadalmaskodott - nagy csatában győzte le Victor Cotiujanschiit. Az első menet után a moldovai vezetett 7-5-re, majd a második után is nála volt az előny 11-10 arányban. A kecskeméti versenyző azonban felpörgött, és ledarálta ellenfelét, így fölényesen hozta ezt a szakaszt és végül 20-15-ös pontozással megnyerte a találkozót.

"Noha most sokkal jobban ment, mint az első meccsemen, még mindig nem mutattam meg, mi van bennem valójában. Tudtam végig, mire kell odafigyelnem, a kapitány azt kérte, hogy üssek bal-jobb kombinációkat, vagy balt, majd jobbat, valamint egyenesekkel operáljak, és lépjek el az ellenfél elől. A második menet közepétől vettem át végleg az irányítást, és ezúttal odafigyeltem a tempómra is, nem akartam agyonütni a moldávot minden egyes alkalommal" - fogalmazott Szellő Imre, aki ezzel már negyeddöntős, és szerdán a brit Callum Smith ellen bokszol.

A trabzoni kvalifikációs torna keddi, magyar érdekeltségű meccsei
49 kg: Ungvári István (a legjobb négy közé kell kerülnie): a nyolcaddöntőben az ír Patrick Barnes ellen kezd kedden az esti programban
52 kg: Kalucza Norbert (dobogón kell végeznie): a nyolcaddöntőben a spanyol Francisco Torrijos ellen kezd kedden a délutáni programban
56 kg: Nagy Krisztián (a legjobb négy közé kell kerülnie): a nyolcaddöntőben az azeri Magomed Abdulhamidov ellen kezd kedden az esti programban