Társoldalunk:

Fazekas 65 méteres dobása olimpiát ért

2012.04.27. 10:07

Fazekas Róbert már biztosan indulhat a londoni olimpián, miután csütörtökön San Diegóban 65,14 méteres eredménnyel teljesítette a diszkoszvetés A szintjét.

Az eddig csak B szinttel rendelkező nehézatléta a fazekas.blogin.hu oldal szerint nehéz körülmények között, hosszú várakozás után léphetett dobókörbe a kaliforniai városban rendezett viadalon, ennek ellenére már elsőre sikerült túlszárnyalnia a 65 méteres szintet.

"Amiért jöttem, teljesítettem, örülök neki, hogy megvan a szint, és elkezdhetek megint dolgozni, hogy teljesüljön a végső cél, hogy ott lehessek a londoni olimpián a fináléban - írta blogjában a Pekingben nyolcadik, 2010-ben Európa-bajnoki bronzérmes diszkoszvető. - Ez egy kemény dió volt, de örülök, hogy túl vagyok rajta. Mindig az ilyen kötelező feladatok a legnehezebbek."

A 2002-ben Európa-bajnok, 2003-ban világbajnoki ezüstérmes, 2004-es olimpiai aranyérmétől doppingvétség miatt megfosztott Fazekas a hetedik magyar atléta, aki teljesítette az olimpiai A szintet, ami az ő esetében azért volt különösen fontos, mert B szinttel nem indulhatott volna az olimpián.

Ugyanis diszkoszvetésben Kővágó Zoltán személyében már volt A szintes dobó. A jelenlegi állás szerint 17 magyar indulhatna a londoni atlétikai versenyeken.

KAPCSOLÓDÓ CIKK