Az olimpiai arany fotójával készülnek a szerb pólósok

Vágólapra másolva!
Dejan Udovicic, a szerb vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya még a januári edzőtáborban a londoni olimpiai arany fotóját adta minden játékosának, hogy szokják a látványt. A szakember, illetve a csapatkapitány, Vanja Udovicic úgy véli, nem kell a csoport erősségével foglalkozni.
Vágólapra másolva!

Szombat este kisorsolták a július 27-én kezdődő londoni olimpia férfivízilabda-tornájának csoportbeosztását. Szerbia és Magyarország is a B csoportba került az előző olimpia döntőse, az Egyesült Államok, valamint Montenegró, Nagy-Britannia és Románia társaságában. Az A csoportban Horvátország, Olaszország, Görögország, Ausztrália, Spanyolország és Kazahsztán szerepel.

A szerb szövetségi kapitány, Dejan Udovicic a sorsolás után azt nyilatkozta, bármilyen érem megszerzése sikernek számít.

"Nehéz csoportra számítottunk, s ez be is következett. A véleményem az, hogy a régi modell szerint kell majd dolgoznunk. A felkészülésre sok figyelmet kell szentelnünk, minőségi munkát kell végezni az olimpia előtt, Londonban pedig mindig a következő meccsre kell koncentrálnunk. Mindenki tudja, hogy mi a célunk, de azzal is mindenkinek tisztában kell lennie, hogy egy ilyen erős mezőnyben bármilyen érmet is szerzünk, azt már sikerként kell elkönyvelni - idézte a VajdasagMa délvidéki hírportál Udovicicet, aki már a januári Európa-bajnokság előtti edzőtáborban valamennyi játékosának egy fényképet adott, amelyen a londoni olimpia aranyérme volt látható.

A szerb válogatott csapatkapitánya, Vanja Udovicic úgy véli, az, hogy a B csoport erősebb, mint az A, nem játszik majd döntő szerepet, de segíthet a szerb válogatottnak abban, hogy minél felkészültebben kezdje meg az érmekért folytatott versenyfutást. Hozzátette, a legfontosabb, hogy a felkészülés során a játékosok ne érezzék a rájuk nehezedő nyomást.

"Nem kell a csoportok erősségével foglalkoznunk, feleslegesek az összehasonlítgatások. Azt szeretném, ha a válogatott nyugodtan tudna készülni az olimpiára. A felkészülés során nincs szükség semmiféle eufóriára. Biztos vagyok benne, hogy az olimpiára minden válogatott a legjobb formájában érkezik majd, nekünk pedig nem marad más, minthogy tisztában legyünk a saját képességeinkkel és a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból" - nyilatkozta a szerbek csapatkapitánya.