Phelps anyja nehezíti Cseh László életét

Vágólapra másolva!
Az amerikai válogatón hét számban indul Michael Phelps, köztük a 200 és 400 vegyesen. Utóbbit Peking után ki akarta hagyni. Londonban újabb éremrekordot akar megdönteni.
Vágólapra másolva!

Tíz éremért indulna az olimpián Michael Phelps. A Baltimore Sun beszámolója szerint az úszó hét egyéni számban jelentkezett be az amerikai válogatóra: 200 és 400 vegyes, 100 és 200 gyors, illetve pillangó, valamint 200 hát, ezen kívül tagja lehet három amerikai váltónak.

Négy éve Pekingben Phelps mind a nyolc versenyt megnyerte, amelyben elindult. Ezzel rekordot állított be, ezt döntheti meg Londonban kilenc vagy tíz arannyal, ha mindegyik számban kijut az olimpiára, és ott is győz. Csúcsot dönt egyébként akkor is, ha csak három érmet szerez, ezzel ugyanis megelőzi a 18-ig eljutó szovjet tornászt, Larisza Latininát. (Igaz: Phelps 14 aranya máris rekordnak számít.)

Phelps döntése azt is jelenti, hogy Cseh Lászlónak vele is meg kell vívnia négyszáz vegyesen. Az amerikai ugyanis sokáig lebegtette, elindul-e ebben a számban. Peking után azt mondta, soha többé, ám most mégis bejelentkezett. A Baltimore Sun szerint Phelps döntésében az is közrejátszott, hogy anyja és edzője is szereti a négyszáz vegyest.