A szövetség szívesen látja Paksy Tímeát az elnökségin

Vágólapra másolva!
A Magyar Kajak-Kenu Szövetség közleményben reagált Paksy Tímea vádjaira, a szervezet szerint az olimpián induló női kajaknégyes összeállítása a tavaly ősszel elfogadott felkészülési programhoz igazodva történt.
Vágólapra másolva!

Paksy nyílt levelében jelezte, nem érti, hogyan maradhatott ki az ötkarikás csapatból olyan sportolóként, aki maradéktalanul megfelelt a szövetségi kapitány által kiírt válogatási rendszernek.

"Az olimpián induló kajak-kenu csapat egységeinek kijelölése a felnőtt szövetségi kapitány feladata" - szögezte le az MKKSZ közleményében. "Storcz Botond a 2011 őszén elfogadott, és azóta is nyilvános olimpiai felkészülési program 5.4. pontját betartva állította össze a női K-4 500 méteres egység névsorát. Storcz Botond szövetségi kapitányi kinevezése óta veretlen, vagyis három év alatt három világbajnoki címet szerzett a magyar női kajaknégyes. A háromszoros olimpiai bajnok szakember azért döntött a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas Krisztina egység indulása mellett, mert véleménye szerint ez a négyes képviselheti a legeredményesebben a magyar színeket az olimpián. Az olimpiai csapat összetételét a szövetség elnöksége és a szakmai bizottság is egyhangúlag elfogadta."

A közlemény szerint Baráth Etele, az MKKSZ elnöke hamarosan levelet küld Paksy Tímeának, amelyben választ ad a kérdéseire. "Az MKKSZ elnöksége, mint korábban minden más szakmai, etikai és egyéb természetű probléma esetén, szívesen látja az érintett versenyzőt a következő elnökségi ülésén" - hangsúlyozta az MKKSZ.