Társoldalunk:

Legyőzte a világbajnok olaszokat is a férfivízilabda-válogatott

2012.06.30. 22:46

A mindhárom csoportmeccsét megnyerő magyar férfivízilabda-válogatott a világbajnok olaszokat is legyőzte az itáliai nemzetközi tornán: Kemény Dénes olimpiai bajnoki címvédő együttese szombat este három góllal verte a házigazdákat.

Eredmény:
Magyarország - Olaszország 10-7 (2-0, 2-3, 3-3, 3-1)
a magyar góldobók:
Kiss G. 4, Biros 3, Steinmetz Á., Madaras, Kis G. 1-1

A nyolccsapatos cosenzai torna negyedik napján került szembe a hazaiak legjobbjaival a magyar együttes, amely az első negyedben 2-0-ra elhúzott.  Bár a második nyolc percben beleerősítettek a hazaiak, a nagyszünetre is megőrizték a vezetést a magyarok (4-3).

A folytatásban Biros Péter csapatkapitány járt elöl jó példával, amikor is a harmadik játékrészben egymás után kétszer is betalált, és 6-3-ra alakította a meccs állását. 6-4 után a szintén háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely ejtésgóllal módosított 7-4-re, de - a magyar válogatott hivatalos honlapja, a Vlv.hu helyszíni beszámolója szerint - a bírói nyomás eredményeként 7-6-ra felzárkóztak az olaszok.

A befejező negyedet az összesen négyszer eredményes Kiss G. bombagólja vezette fel, neki köszönhetően lett 9-6 is, végül - 9-7 után - a center Kis Gábor állította be a 10-7-es végeredményt. 

Vasárnap este a másik elődöntőben a szerb csapatot 12-8-ra verő montenegrói válogatott ellen száll medencébe a magyar együttes a tornaelsőségért.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK