Társoldalunk:

Hálóba vágott kalapáccsal is hetedik Orbán

2012.07.01. 17:16

A kalapácsvető Orbán Éva a hetedik helyen végzett a helsinki atlétikai Európa-bajnokságon vasárnap. Ez élete legjobb felnőtt eredménye, pedig még nem állt össze a mozgása.

Tíz perc után tért magához az Eb-ezüstös Deák

Pars Európa-bajnok kalapácsvetésben

Az Egyesült Államokban tanuló magyar versenyző magabiztosan lépett tovább a selejtezőből a döntőbe, ahol 66,81 méteres dobással kezdett. Ezzel az első sorozat után a hetedik helyen állt. Másodikra a hálóba vágta a kalapácsot, és mivel a többség javított, visszacsúszott a 11. helyre.

Orbán harmadikra javított, 67,92-vel bekerült a legjobb nyolc közé. (A harmadik kör után az utolsó négy búcsúzott.) A folytatásban két elrontott kísérlet következett, majd 66,83-mal fejezte be a versenyt. Megőrizte hetedik helyét, ami a legjobb eredménye felnőtt világversenyen.

"Nem állt össze a mozgásom, jobb formában éreztem magam, mint amilyen teljesítményt nyújtottam" - mondta Orbán Éva. "Annak viszont örültem, hogy harmadikra, amikor javítanom kellett, ez sikerült, és bejutottam a legjobb nyolcba. Sajnálom az utolsó három kísérletet, mert mindegyikben több volt."

Orbán arról is beszélt, hogy az olimpiáig még két versenye lesz, de londoni céljairól inkább nem mond semmit.