Társoldalunk:

Hetedik olimpiájára készül az ausztrál lovas

2012.07.03. 9:27
Andrew Hoy bekerült a lovascsapatba, így az 53 éves sportoló - az ausztrálok közül elsőként - a hetedik olimpiájára készülhet.

"Amikor a hatodik olimpiámon részt vettem, eszembe jutott a rekord" - nyilatkozott Hoy. "Amikor azonban eljön az idő, hogy a hazádat képviseld, már nem foglalkozol a csúcsokkal, ez csak egy kis extra. A cél, hogy világklasszis teljesítményt nyújts."

Hoy 1984-ben, Los Angelesben mutatkozott be az ausztrál olimpia csapatban, majd Szöulban, Barcelonában, Atlantában, Sydneyben és Athénban is ott volt, négy évvel ezelőtt Pekingben azonban nem állt rajthoz. Hoy lovastusában csapatban három aranyérmet (1992, 1996, 2000) nyert, egyéniben Sydneyben második volt.

Ugyanakkor nem Hoy lesz a legtapasztaltabb sportoló a brit fővárosban, Ian Millar 65 éves kanadai lovas ugyanis kerekeken a tizedik olimpiáján vesz majd részt.

Ezzel egyedüli csúcstartó lesz az ötkarikás játékok történetében, mivel megelőzi az osztrák vitorlázó Hubert Raudaschlt. Millar már négy éve rekorderré léphetett volna elő, de az 1980-as, moszkvai játékokat a kanadaiak bojkottja miatt kihagyta.