Társoldalunk:

Doppingvétség miatt nem utazhat Londonba egy magyar olimpikon

2012.07.05. 15:21

Hét hónapra eltiltotta a doppingfegyelmi bizottság az evezős olimpikon Juhász Adriánt, miután egy május eleji doppingellenőrzés során a WADA tiltólistáján lévő anyagot találtak a szervezetében.

"Juhász Adrián elkövette a doppingvétséget, ezért őt hét hónapra eltiltotta a versenyzéstől és sporttevékenység gyakorlásától. A határozat nem jogerős, de előzetesen - a fellebbezésre tekintet nélkül - végrehajtható" - áll a hivatalos közleményben.

Az eljárás során kiderült, hogy a 22 éves sportoló szervezetében megtalált szert nem a teljesítmény fokozása érdekében szedte. A doppingolásra vonatkozó nemzetközi előírások szerint azonban a sportoló szándékától és a teljesítmény fokozására vonatkozó eredmény hiányától függetlenül is el kellett őt tiltani a sporttevékenységtől.

A Magyar Olimpiai Bizottság megvonta a versenyző és edzője, Molnár Dezső ösztöndíját.

Juhász Adrián 2011 szeptemberében, a bledi világbajnokságon szerzett olimpiai kvalifikációt klubtársával, Simon Bélával, az eset miatt Adrián helyett Széll Domonkos került az olimpiára utazó kormányos nélküli kettes csapatba. Rajtuk kívül még Varga Tamás (Bajai Spartacus Vízügy SC) és Hirling Zsolt (Vác Városi EC) utazik Londonba, ők könnyűsúlyú kétpárevezősben állnak majd rajthoz.