Társoldalunk:

Nagy Lászlóék kiütötték a briteket

2012.07.12. 20:44

Az olimpiára készülő magyar férfikézilabda-válogatott barátságos mérkőzésen 22 góllal legyőzte Nagy-Britanniát Kunszentmártonban.

Eredmény:
Magyarország - Nagy-Britannia 42-20 (18-9)
legjobb magyar dobók
: Iváncsik T. 6, Harsányi 5, Putics, Schuch, Szöllősi 4-4, Császár, Perez, Iváncsik G. 3-3

Mocsai Lajos szövetségi kapitány nemcsak a kijelölt 14 plusz 1 utazónak, hanem az eredeti, 21 fős bő keret tagjainak adott játéklehetőséget a csütörtöki találkozón - egyedül a vállsérüléssel kezelt Ancsin Gábor hiányzott.

A nemzetközi porondon jelentősebb eredmény nélkül álló britek a házigazda jogán indulhatnak Londonban, kapitányuk pedig a szerb Dragan Djukic, aki korábban a Pick Szeged vezetőedzője is volt. A szigetországiak a héten Szerbiában edzőtáboroznak, ezért kérték, hogy a magyarokkal is megmérkőzhessenek.

A találkozó így is jó felkészülés volt, hiszen több támadási variációt próbálhatott ki a válogatott, amely telt ház, csaknem 800 néző előtt játszott lehengerlően egy gyenge ellenféllel szemben.

A Mocsai-csapat - az olimpiai felkészülés újabb állomásaként - szombaton a magyar-szerb határ közelében, a Szegedtől 30 kilométerre fekvő Magyarkanizsán találkozik az Európa-bajnoki második szerb csapattal.