A kéziválogatott legyőzte Eb-ezüstérmes olimpiai ellenfelét

Vágólapra másolva!
A remekül védekező magyar férfikézilabda-válogatott 23-21-re nyert a házigazda, Európa-bajnoki ezüstérmes szerb csapat ellen a londoni olimpiára készülő együttesek szombati barátságos mérkőzésén, Magyarkanizsán.
Vágólapra másolva!

Eredmény:
Szerbia - Magyarország 21-23 (11-13)
gól
: Toskic 4, Vujin 3/1, Rnic 3, Prodanovic 2, Ilic 2, Markovic 2, Nikcevic 1, Kostadinovic 1, Stojkovic 1, Nenadic 1, Cutura 1, illetve Harsányi 5, Császár 3/3, Iváncsik G. 3, Iváncsik T. 3, Scuch 2, Zubai 1, Mocsai 1, Lékai 1, Nagy L. 1, Nagy K. 1, Vadkerti 1, Gulyás 1

Mocsai Lajos szövetségi kapitány a találkozó előtt elmondta, hogy a szegedi Ancsin Gábor és a csurgói Szöllősi Szabolcs a továbbiakban klubjában készül, így már ki sem utazott a Szegedtől 35 km-re, a határ túloldalán fekvő Magyarkanizsára. A település 85 százalékban magyarlakta, így nem volt meglepő, hogy nagyrészt a Mocsai-csapatnak szurkolt a közel 1000 fős közönség. Sokan jöttek át Szegedről is, és a Tisza-parti városban nevelkedett, a Barcelonában világsztárra érett, majd a Veszprémhez igazoló Nagy László bemutatásánál volt a leghangosabb éljenzés a csarnokban.

Külön érdekessége volt az összecsapásnak, hogy a két válogatott a londoni olimpián, augusztus 6-án, az utolsó csoportkörben is találkozni fog egymással, ezért gyanítani lehetett, hogy a két kapitány most nem fedi fel minden lapját.

Óriási hőségben, kimaradt ziccerekkel indult a meccs, az 5. percig még csak 1-1 gól esett mindkét oldalon. A folytatásban is felváltva estek a találatok, Iváncsik Tamás gyorsan háromszor is eredményes volt, míg a Veszprémtől nyáron eljött Vujin, valamint a szegedi Prodanovic is beköszönt Miklernek. Egyik csapat sem tudott elhúzni, kétgólos különbség először csak a 22. percben alakult ki (8-10), majd egy újabb vendégtalálatot követően időt kértek az Eb-második szerbek. A hazaiak hétperces szünet után, emberelőnyben voltak ismét eredményesek (9-12), és a szünet előtt tovább faragtak hátrányukból, részben Harsányi kimaradt büntetője miatt.

Négy magyar gól vezette be a második félidőt, és Fazekas kapus csak hét és fél perc után kapitulált először. A biztos vezetés tudatában egyre többet cserélt Mocsai Lajos. Negyedórával a vége előtt - amikor 13-19-ről 15-19-re jöttek fel a szerbek - a kapitány időt kért. Aggodalomra azonban nem volt ok, mert a hátralévő időben is jól zárt a védőfal, Fazekas pedig büntetőt is védett, igaz, a hazaiak egy percig sem adták fel a csatát.

A magyar férfiválogatott előzetes olimpiai kerete:
Kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Mikler Roland (Pick Szeged)
Jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém), Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya)
Jobbátlövők: Mocsai Tamás (Hannover), Nagy László (FC Barcelona)
Irányítók: Császár Gábor (MKB Veszprém), Lékai Máté (Celje)
Beállók: Schuch Timuzsin (MKB Veszprém), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
Balátlövők: Ilyés Ferenc (MKB Veszprém), Perez Carlos (MKB Veszprém)