Nem várták meg a B-próbát, eltiltották az olimpián aranyesélyes marokkói futónőt

Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) előzetesen eltiltotta a versenyzéstől a doppingvétségen ért Mariem Alaui Szelszulit, a női 1500 méteres síkfutás idei ranglistavezetőjét, aki így nem vehet részt a londoni olimpián.
Vágólapra másolva!

A L'Equipe című lap hétfőn írta meg, hogy a 28 éves marokkói középtávfutónak a párizsi Gyémánt Liga-versenyen adott mintájában vízhajtó nyomára bukkantak az ellenőrök.

A IAAF szerdán erősítette meg a lap értesüléseit, s egyben jelezte, hogy Szelszuli kérte a B minta vizsgálatát is. A szövetség ezzel együtt máris minden atlétikaversenytől eltiltotta az afrikai sportolót.

Szelszuli, aki éppen a francia fővárosban - július 6-án - futott 3:56.15 perces győztes idejével vezeti a ranglistát, a pénteken kezdődő olimpia egyik esélyesének számított.

Amennyiben a B minta vizsgálata megerősíti a doppingvétséget, a marokkói atléta örökös eltiltásra számíthat, mivel 2009-ben már egyszer doppingoláson érték, azaz visszaesőnek minősül. Két évre szóló korábbi eltiltása tavaly nyáron járt le.