Duzzadó izmok és új-zélandi harci tánc az olimpiai faluban

Vágólapra másolva!
A jó hangulatú londoni olimpiai faluban még nincsen csúcsforgalom, de az új-zélandi gyeplabdások edzése felpezsdítette a csendesen készülődő olimpikonok életét. Több világsztárral is találkoztunk.
Vágólapra másolva!

Az olimpiai falut Londonban hamarosan 16 ezer olimpikon fogja belakni, egy nappal a nyitóünnepség előtt még nem volt nagy a zsúfoltság.

A falu a helyi önkormányzat tulajdona, közel négy évig építették, majd parkosították. A magyar olimpiai csapat szállása csendes helyen található, az energiagazdaságos épület előtt egy zöld park fekszik, ahol éppen az új-zélandi gyeplabdások tartottak látványos edzést. Gumikötéllel nehezített sprintgyakorlatokat végeztek, majd a rögbiválogatott által ismertté vált haka nevezetű ősi harci tánccal köszöntötték a csapat egyik újoncát.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Keményen készültek az új-zélandi gyeplabdások

Nézze meg galériánkat!

A többi olimpikon szájtátva nézte az edzést és az előadást, hirtelen sok szurkolótábort szerzett a távoli ország gyeplabdacsapata.

A magyarok egy 13 emeletes épületben laknak, az ötödik szint feletti részt foglalhatták el, alattuk a román küldöttség szállt meg, ez kintről is látható volt, hiszen a tucatnyi magyar zászló alatt a román lobogók voltak kifeszítve.

A faluba lépten-nyomon hírességekbe botlottunk, feltűnt a Los Angeles Lakers egykori legendás kosarasa, Vlade Divac, a 2010-ben a világ legjobb kézisének is megválasztott Ivano Balic a horvát válogatottal sétálgatott, de felismertük az egykori Roland Garros-győztes horvát teniszező Iva Majolit is.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Biros Péterék szobája

Nézze meg galériánkat!

"Az olimpiai faluval kapcsolatban semmi kifogás nem merült fel, a környezet, az épületek, a szobák is szépek, elegánsak, a technikai berendezések működnek, és már teljesen felkészülve tudják fogadni a sorra érkező magyar sportolókat" - mondta korábban Molnár Zoltán csapatvezető.

A stratfordi faluban a magyar csapat részére 212 ágyat biztosítottak, a szobák átlagos mérete 18-24 négyzetméter, az ágyak hosszúsága 197 cm. "Minden küldöttség annyi, az átlagmérettől eltérő ágyat rendelhet, amennyit csak szeretne" - mondta a csapatvezető.

Az [origo] a magyar csapat szállásán minden szintre benézett, az épület csütörtök délután kihaltnak tűnt, több helyre bekopogtunk, végül Böczögő Dorina fogadott minket a szobájában (a róla írt riportunkat később olvashatják).