Bolt négyszer táncolna Londonban

Vágólapra másolva!
Sérült volt, talán ezért is kapott ki kétszer az elmúlt hetekben, most azonban 95 százalékos állapotban van Usain Bolt. A 100 és a 200 méter síkfutás olimpiai bajnoka és világcsúcstartója szerint Londonban dől el, valóban legenda lesz-e belőle. Talán elindul még egy aranyért.
Vágólapra másolva!

Legyint a lassulásra a világ leggyorsabb embere

Négy aranyérmet is nyerhet az olimpián a jamaikai Usain Bolt, miután nem zárta ki, hogy tagja lehetne a 4x400-as váltónak is. "Ha a 200 méter után úgy érzem, hogy képes vagyok rá, akkor miért ne?" - felelte már Londonban újságírói kérdésre. A 25 éves atléta - aki a jamaicai zászlóvivő lesz az olimpia péntek esti megnyitóünnepségén - azt állította, hogy hátsérüléssel bajlódott, mostanra azonban 95 százalékos állapotban van.

Boltot, aki 100-on, 200-os és a 4x100-as váltóval lett olimpiai bajnok Pekingben, az idei jamaicai válogatón mindkét egyéni sprintszámban megverte csapattársa, Yohan Blake. Erről Londonban azt mondta: minden vereségnek ébresztő hatása van. "Kinyitottam a szemem, és leültem átgondolni a dolgokat" - fogalmazott. Mint mondta, mindenki legendának tartja őt, szerinte azonban ez igazából Londonban dől majd el.

A világ legsikeresebb olimpiai sportolóinak rangsorában a tizedik Ray C. Ewry amerikai atlétának nyolc aranya van. Bolt tehát négy londoni arannyal igen közel kerülne a top 10-hez.