Megfőzik az olimpikonokat Londonban

Vágólapra másolva!
Számos sportoló panaszkodik az olimpiai faluban tomboló hőségre. A házakban nincs légkondícionáló, Londonban viszont váratlanul kitört a kánikula, a 30 Celsius-fokos hőség pedig a zárt terekben így elviselhetetlen.
Vágólapra másolva!

Nyomorúságos körülményekről írt a Twitteren Lolo Jones amerikai gátfutó. Az olimpikonok hosszú órákat kénytelenek eltölteni zárt térben, melyeket Mocsai Lajos, a kéziválogatott szövetségi kapitánya szerint még egyenesen fűtenek is.

Azért nem mindenkinek. A brit csapatnak jutott légkondi, ami érthetően további felháborodást szült. Nem elég, hogy a sportolók olvadoznak a szobákban, a szervezők kettős mércét alkalmaznak - állítják a háborgók.

Ráadásul még az uszoda sem nyújt menedéket: az amerikai AP hírügynökség szerint az Aquatic Centerben éppolyan hőség tombol, mint a városban. Legalább a szervezők már ígéretet tettek az edzőknek a légkondi beépítésére, hogy 27 fokra hűthessék a levegőt. Mondani sem kell, élsportolni 27 fokban sem ideális, távolról sem.

Két napja a glasgow-i stadionban történt kisebb botrány, mikor a szervezők az észak-koreai focicsapatnak Dél-Korea zászlaját húzták fel a himnusz alatt.