Bronzért cselgáncsozhat Csernoviczki Éva

Vágólapra másolva!
Magabiztosan nyert a vigaszágon a 48 kilós cselgáncsozóknál Csernoviczki Éva, aki ezzel bronzéremért küzdhet Londonban. A 25 éves magyar a kínai Vu Su-kent győzte le, a bronzmeccsen pedig japán ellenfele lesz.
Vágólapra másolva!

Csernoviczki az első meccsét győztesen vívta meg, amivel bejutott a negyeddöntőbe, ám ott kikapott a belga Charline van Snicktől.

A tavaly világbajnoki bronzérmes tatabányai dzsúdós vigaszágra került, ahol a kínai Vu Su-kennel találkozott. Csernoviczki ugyanolyan aktívan kezdett, mint első mérkőzésén, fél perc sem telt el, s egy gyönyörű dobással földre vitte a Vu Su-kent. A bírók előbb vazaarit ítéltek az akcióért, majd kis tanácskozás után jukóra csökkentették, végül teljesen visszavonták.

A meccs felénél intették a kínait, majd hamarosan megkapta második figyelmeztetését is, ezzel Csernoviczki jukóra tett szert. De nem ült rá az eredményre, egy gáncsolással levitte riválisát, amiért vazaarit kapott. Egy percen belül egy újabb vazaarival pedig megnyerte a mérkőzést, 45 másodperccel a vége előtt.

"Felszabadult voltam, éreztem, hogy meglesz a meccs" - mondta Csernoviczki. "Nem zavart meg, hogy az elején elvették egy akciómat, mentem tovább előre."

Hozzátette: az elvesztett negyeddöntő után egy kicsit pihennie kellett, hogy magához térjen, de a friss levegő segített.

Csernoviczki a bronzéremért a világ- és Ázsia-bajnok japán Fukumi Tomokóval csap össze, akitől eddigi három találkozójukon kikapott. Legrosszabb esetben is az ötödik helyen végez, azaz már jobban szerepel, mint négy éve Pekingben, ahol hetedik lett.