Csúnyán elintézték a szerbek Kásásékat

Magyarország-Szerbia, 2012-es londoni nyári olimpia férfi vízilabda-bajnoksága B csoport
Vágólapra másolva!
Sima, 14-10-es vereséggel kezdte a londoni olimpiát a magyar férfivízilabda-válogatott. Kemény Dénes címvédő együttese csak két negyedig tudta tartani a lépést az ősi rivális Szerbiával, amely a harmadik játékrészben komoly pólóleckét adott a támadásban és védekezésben is gyenge napot kifogó magyaroknak.
Vágólapra másolva!

A meccs percről percre

Eredmény, B csoport, 1. forduló:
Szerbia - Magyarország 14-10 (2-2, 3-1, 6-3, 3-4)
a magyar góldobók
: Varga Dániel, Varga Dénes, Madaras 2-2, Kásás, Hosnyánszky, Kiss G., Hárai 1-1

A londoni uszoda gyakorlatilag megtelt magyar szurkolókkal, mint ha a Margitszigeten fogadta volna a magyar válogatott a szerbeket, csak fedett uszodában.

Idegesen kezdett mind a két csapat, egy emberelőny kellett ahhoz, hogy megszülessen az első gól, Varga Tamás kiállítása után kerültek előnybe a szerbek. A kezdeti óvatoskodás után egymásnak esett a két ősi rivális, három gyors gól esett, Kásás egyenlített, majd ismét vezettek a szerbek, Hosnyánszky révén 2-2-re végződött az első negyed.

A második játékrészben egy gyors gólváltás után gödörbe került a magyar válogatott, képtelen volt helyzetet teremteni, sem távolról, sem centerből nem jöttek a gólok. A szerbek viszont egymás után kétszer is betaláltak, először vezettek két góllal, sőt akár többel is elhúzhattak volna, ám Szécsi előbb egy megúszásnál védett bravúrral, majd két újabb ziccert is fogott a negyed végén.

A meccs második felének 5-3-as szerb vezetéssel indultak neki a csapatok, és akárcsak az első két alkalommal, harmadszor is a szerbek hozták el a labdát a ráúszásnál, ráadásul csupán néhány másodperc telt el, amikor Filipovic távolról nagy gólt lőtt. Ez a 6-3 nem az a 6-3, amire szívesen fogunk emlékezni.

Sajnos a szerbeknek sem tetszett ez az eredmény, és egy újabb tanácstalan magyar támadás után előnyből négyre növelték az előnyt, majd nem sokkal később lőttek egy kapufát is. Eközben a magyar támadójáték kiérdemelte az impotens jelzőt, az ellenfél pedig ezt kegyetlenül kihasználva öt góllal elhúzott.

Másfél negyedes gólcsendet sikerült megtörnie Kiss Gergelynek, de ekkorra már a védekezésünk is szétesett, így a szerbek néhány másodperc alatt visszaállították az ötgólos különbséget, és meg is tartották a harmadik negyed végéig, ebben a játékrészben hat gólt kapott a magyar csapat.

Forrás: MTI/Kovács Tamás
A galériáért kattintson a képre!

Az utolsó játékrészben a szerbek megtehették, hogy félgőzzel játszanak, és tartalékoljanak a következő meccsekre, de így is megőriztek négy gólt az előnyükből.

Sokáig csak a kapus, Szécsi Zoltán tartotta a lelket a csapatban, de ő is csak a harmadik negyedig bírta ezt a terhet. Összességében megállapíthatjuk, hogy támadásban és védekezésben is sokat kell javulnia a magyar válogatottnak, ha meg szeretné védeni olimpiai bajnoki címét.

A magyar válogatott legközelebb kedden Montenegróval játszik, majd Románia, a házigazda Nagy-Britannia és az Egyesült Államok következik a csoportban.