Szorongatta a favoritot a nőipóló-csapat

Magyarország-Egyesült Államok, női vízilabdamérkőzés, london 2012
Vágólapra másolva!
Végig szoros meccsen egygólos vereséget szenvedett a favorit Egyesült Államoktól a magyar nőivízilabda-válogatott. Merész András csapata egész végig egy-két gólos hátrányban volt, az utolsó percekben pedig volt esélye egyenlíteni.
Vágólapra másolva!

A csoport, 1. forduló:
Egyesült Államok - Magyarország 14-13 (4-3, 4-4, 3-2, 3-4) - élő közvetítés
Vízilabdacsarnok, 3000 néző, vezette: Littlejohn (brit), Danelon (brazil)
Magyarország: Bolonyai Flóra - Keszthelyi Rita, Szűcs Gabriella 2, Czigány Dóra, Bujka Barbara 4, Drávucz Rita 1, Menczinger Katalin
Csere: Antal Dóra 3, Takács Orsolya 1, Tóth Ildikó 1, Csabai Dóra 1, Kisteleki Hanna
amerikai gólok: Jessica Steffens 7, Courtney Mathewson 4, Kelly Rulon, Kami Craig, Brenda Villa

Az olimpia előtti felkészülési időszakban négyszer is kikapott az amerikaiaktól a magyar válogatott, megesett, hogy elég simán. Ezzel együtt a megfiatalított magyar csapat határozottan éremszerzésre tör Londonban, és már az első meccsén bizonyította, hogy nem alaptalan ez az ambíció.

A mérkőzés elején Jessica Steffens tarthatatlan volt, az első három amerikai gólt mind ő lőtte, a széria végére 3-1-et mutatott az eredményjelző. Csak szűk egy óra múlva derült ki, hogy talán ez a start bizonyult végzetesnek.

Forrás: MTI/Kollányi Péter
Forrás: MTI/Kollányi Péter

Antal Dóra és Kelly Rulon párbaja. A képre kattintva galéria nyílik!

Merész lányai ugyanis Colombóként tapadtak az amerikaiakra, akik folyamatosan egy vagy két góllal vezettek, olykor pedig sikerült visszakapaszkodni döntetlenre. Szünetig Szücs Gabriella és Takács Orsolya nyújtott kiemelkedőt, míg az ellenfél addigi nyolc góljából Steffens hatot vállalt (8-7 oda).

Érdemben a második félidőben sem változott semmi, az amerikaiak mentek előre, a magyarok kapaszkodtak, ám mindenképp a javukra irandó, hogy csak egyetlen egyszer, néhány másodpercre hízott háromgólosra a különbség. Ebben a szakaszban Drávucz Rita játéka is feljavult, az amerikaiak frontembere pedig Courtney Mathewson lett, aki végül négy gólig jutott.

Forrás: MTI/Kollányi Péter
Forrás: MTI/Kollányi Péter

Drávucz támadásban és védekezésben is jeleskedett. A képre kattintva galéria nyílik!

Merész kapitány az utolsó két perc előtt időt kért, Bujka Barbara szépített is, majd következett egy Mathewson-Bujka gólváltás. Ekkor 14-13 vezetett az Egyesült Államok, még 52 másodperc maradt a meccsből, ami amerikai támadással telt. A szoros magyar védekezés miatt azonban hat másodperccel a lefújás előtt emberelőnybe került az ellenfél, ezzel pedig eldőlt a meccs.

A magyar csapat szerdán azzal Kínával találkozik, amely az első meccsén 11-6-ra kikapott Spanyolországtól.

Merész András szigorúan értékelte a mérkőzést: "Sajnos végig rohannunk kellett az eredmény után, rossz szakaszok után jöttek a hősies szakaszok, de így sem tudtunk nyerni, vagy pontot szerezni. Ennyi hibával és tizennégy kapott góllal csak szerencsével lehet győzni, és ma nem volt szerencsénk. Voltak bíztató jelek, és elég hosszú az olimpia ahhoz, hogy tudjunk javítani."