Hosszú döntős, de Verrasztó javára visszaléphet

Vágólapra másolva!
Hosszú Katinka az ötödik legjobb idővel bejutott a 200 méteres vegyesúszás keddi döntőjébe, Verrasztó Evelyn viszont a 9. helyen fejezte be a számot, így lemaradt a fináléról a londoni olimpián. Hosszú Katinka azonban még bejuttathatja, amennyiben egy másik szám miatt visszalép a döntőtől.
Vágólapra másolva!

Lehet, hogy megérdemlem - Cseh Lászlónak rémálom a londoni olimpia

Mindkét magyar az első elődöntőben úszott, Hosszú kiváló versenyzéssel, 2:10.74 perces idővel megnyerte a futamot, míg Verrasztó 2:11.53-mal a negyedik lett.

"Nem kerültem közelebb a megoldáshoz, meg kell beszélnem az edzőmmel, hogy mi legyen. Az biztos, hogy jobb lett volna, ha az Evelyn nyolcadik" - mondta Hosszú arról a dilemmáról, hogy a 200 vegyes döntőjében, vagy a 200 pillangó középdöntőjében induljon el kedden. A két számot ugyanis egy órán belül rendezik az esti programban, és Hosszú mindkettőben világbajnoki bronzérmes.

"Már előre elterveztem, hogy ha bejutok a döntőbe, akkor mindenképpen rajthoz állok, mert óriási dolog olimpiai döntőt úszni, ott még egy nyolcadik hely is nagy szó. Itt most nem úsztam ki magam, nem volt túl erős a futam, arra mentem, hogy megnyerjem. Jól ment az úszás, az utolsó ötvenen elég simán behúztam a győzelmet. Legkorábban holnap délelőtt kiderül, mi lesz, de az biztos, hogy pillangón elindulok."

Ha Hosszú visszalépne, pont Verrasztó Evelyn jutna be a döntőbe: "Mi erről nem beszéltünk, erről csak Katinka dönthet, nekem nincs beleszólásom" - mondta Verrasztó. "Nem szeretném befolyásolni, szerintem ő sem ezt a részét nézi. Versenyzők vagyunk, én is azt szeretem, ha a vízben dőlnek el a dolgok. Nagyon elszomorít ez a kilencedik hely, de nem tudok mit csinálni, azt hiszem, a mellen ment el a jobb eredmény. Pedig jobb időt úsztam, mint délelőtt, ebben az évben ez a legjobbam 200 vegyesen".

Verrasztó megemlítette, azt hitte, a pekingi eset után - amikor a japán Kitagava Aszami szétúszásban ütötte el a döntőbe jutástól - már nem érheti meglepetés, erre most ismét balszerencsés volt. "Igaz, most nem kell újra úsznom" - jelezte, hogy a humorérzéke azért nem hagyta el.

A második elődöntőben a 400-on világcsúccsal aranyérmet nyert 16 éves kínai Je Si-ven új olimpiai rekorddal utasította maga mögé a mezőnyt, és várhatja a legjobb idővel (2:08.39) a finálét.